© AFP

Pogba onder massale belangstelling geland in Manchester en bezig aan medische tests

Het circus rond Paul Pogba is op zijn hoogtepunt. Manchester United bevestigde gisteren dat de Fransman naar Engeland zou komen om medische tests af te leggen bij de club, in theorie niet meer dan een formaliteit vooraleer hij officieel de duurste speler ter wereld wordt. Vanmorgen nam Pogba vanuit Nice het vliegtuig naar Manchester, waar hij vanmiddag landde. Een blitse Chevrolet Camaro reed hem vervolgens naar Carrington, het oefencomplex van Manchester United.

wic

Het spreekt voor zich dat heel Engeland in de ban is van de komst van de nog maar 23-jarige Franse international. Sky Sports filmde hoe zijn vliegtuig neerstreek en het Twitteraccount van de luchthaven van Manchester tweette dat er “een belangrijke passagier” geland was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

José Mourinho liet zich tot slot ook niet onbetuigd: de Portugees liet zich zowaar kritisch uit over de prijs van zijn eigen topaankoop. “Als je mij vraagt of Pogba veel geld gekost heeft, dan denk ik: voetbal is gek. De markt wordt gek. Dingen waarvan je dit seizoen denkt dat ze gek zijn, daarvan denk je drie seizoenen later dat het al niet gek meer is”, zei The Special One.

© AFP

Pogba is nu bezig aan zijn medische tests. Als hij die goed doorkomt, zal de transfer geofficialiseerd worden en wordt de Fransman de duurste voetballer aller tijden. Manchester United zou een bedrag van 110 miljoen euro betalen voor de middenvelder van Juventus, die in 2012 de deur van datzelfde Manchester United voor nauwelijks één miljoen euro achter zich dichttrok.

Meer sportnieuws