© Matthias Colpaert

Twee postbodes naar ziekenhuis, maar enveloppe met “wit poeder” blijkt suiker

Een postbode en zijn dienstoverste zijn tijdens hun ronde in het Oost-Vlaamse Landegem (deelgemeente van Nevele) in contact gekomen met een wit poeder toen ze een rode bus leeg maakten. De twee werden naar het ziekenhuis gebracht, maar na analyse bleek het om suiker te gaan.

Matthias Colpaert, Geert Neyt, Simon De Vriendt

Het poeder kwam vrij toen de postbodes een openbare rode postbus leeg maakten aan een brievenbus in de Wildekouter. De postbode zag een opengescheurde enveloppe met een wit poeder in. Er hoorde ook nog een tweede enveloppe bij, maar die bleef dicht. Na in contact te zijn gekomen met de brieven, werd de postbode misselijk en kreeg hij tintelende handen. Toen hij zijn dienstoverste erbij riep, werd ook zij misselijk.

“Beide veertigers werden overgebracht naar een ziekenhuis in Gent”, zegt burgemeester Johan Cornelis (CD&V). Volgens de spoedarts is hun toestand genormaliseerd.

Politie, brandweer en recherche kwamen ter plaatse. De straat werd afgesloten in afwachting van het de civiele bescherming. Toen die in de namiddag aankwam bleek al snel dat het om poedersuiker ging. Er werd wel nog een “biologische rest” gevonden, die nog verder zal geanalyseerd worden.

De burgemeester kon niet zeggen of er een afzender of adres op de enveloppe stond, en of er eventueel een boodschap bij hoorde.

In Sint-Joost-ten-Node werd vorige week ook een brief met wit poeder gevonden. Die hoorde bij een dreigbrief gericht aan burgemeester Emir Kir. “Keer terug naar je Hitler-vriend”, stond er. Vandaag werd bekend gemaakt dat het poeder niet toxisch was.