© Shutterstock

Nederlanders verkiezen Belgisch bier boven het hunne

Ondanks dat er bij onze noorderburen ook heel wat bieren worden gebrouwen, lijken ze toch het Belgische bier te verkiezen. Zo zou volgens onderzoeksbureau iVox liefst vier op de vijf Nederlanders van mening zijn dat ons bier beter smaakt dan dat van hen.

flb

Ook in Nederland wordt steeds meer bier gebrouwen, maar dat lijkt zich niet meteen te vertalen in een lekkerder resultaat want vier op de vijf Nederlanders geeft aan nog steeds het Belgische bier beter te vinden. Opvallend genoeg lijkt slechts een op de tien Belgen dan weer het bier van onze noorderburen lekkerder te vinden. Om tot die conclusie te komen, werden duizend Nederlanders en Belgen bevraagd door het onderzoeksbureau iVox dat daarvoor de opdracht kreeg van Mercure Hotels.

Van de ondervraagden geeft gemiddeld 59 procent aan weleens bier te drinken. Al ligt dat cijfer met 68 procent bij de Belgen wel hoger dan bij de Nederlanders. De bierdrinkers in beide landen geven wel aan ongeveer even vaak bier te drinken. Zes op de tien drinkt minstens een keer per week een biertje, terwijl drie op de tien dit een of een paar keer per maand doet.

Voorts lijken Belgen liever dan Nederlanders graag op café een biertje te drinken. Die laatste kiezen dan weer vaker thuis en op restaurant voor het gerstenat. Meer dan de helft van de Belgen probeert daarnaast op vakantie al eens een onbekend, plaatselijk bier uit. Al geven de meeste (65 procent) daarbij wel aan de het niet kan tippen aan het onze.

NIET TE MISSEN