© Photo News

Inter en coach Mancini uit elkaar, Frank de Boer wellicht opvolger

Robert Mancini is niet langer de coach van Inter Milaan. De club uit de Italiaanse Serie A en de trainer hebben maandag hun samenwerking beëindigd. De 51-jarige Mancini was sinds november 2014 aan de slag in Milaan. Zijn opvolger wordt naar alle waarschijnlijkheid de Nederlander Frank de Boer.

Mancini had nog een contract tot het eind van het seizoen, maar lag al een tijdje overhoop met de clubleiding. De Italiaan was eerder coach van onder meer Manchester City, Galatasaray en Lazio. Voor de voormalige middenvelder was het zijn tweede ambtstermijn bij de Nerazzurri, de Italiaan coachte Inter eerder tussen 2004 en 2008 en werd met de club drie keer op rij kampioen.

De Nederlander Frank de Boer is ondertussen al in Milaan aangekomen om de laatste onderhandelingen te voeren met Inter voor de functie van hoofdtrainer. Hij is voor de leiding van de club uit Italië de gedroomde opvolger van de ontslagen Roberto Mancini. De Boer werd opgewacht door veel journalisten, cameraploegen en fotografen. Volgens Italiaanse media ligt er een driejarig contract voor hem klaar.Enkel details nog te regelenOrlando Trustfull en Michel Kreek zijn met de oud-trainer van Ajax naar Milaan gereisd. De Boer wil hen meenemen naar Internazionale. Trustfull was vorig seizoen ook al zijn assistent bij Ajax. Internazionale heeft kennelijk vertrouwen in een goede afloop van de laatste besprekingen met De Boer. De oud-verdediger richtte zich maandagavond namelijk op het twitterkanaal van de Italiaanse club tot de fans. "Ik hoop jullie snel weer te zien", zei De Boer daar in het Engels.De verwachting is dat Inter de komst van de Nederlandse trainer meldt als alle financiële zaken met de ontslagen Mancini zijn afgehandeld. De 46-jarige De Boer leverde aan het einde van het vorige seizoen zijn contract in bij Ajax, dat op de laatste speeldag de titel misliep. Hij debuteerde in december 2010 als hoofdtrainer bij de club uit Amsterdam. De Boer was uiterst succesvol met vier kampioenschappen op rij.Deze zomer viel zijn naam bij Everton en Southampton. Tot een overgang kwam het echter niet.

Meer sportnieuws