© Wim Hendrix

Jonge topkok kiest voor Lange Koepoortstraat

Nathan Van Echelpoel (27) deed de voorbije jaren ervaring op in tal van klasserestaurants en sterrenzaken. In november opent hij een eigen zaak in de Lange Koepoortstraat.

dbw

In het pand waar vroeger fietsenzaak Fixerati was gevestigd, openen Nathan Van Echelpoel en vriendin Eva Van de Peer begin november hun restaurant ‘Nathan’. Sinds het voorjaar is het koppel druk in de weer om het pand in de Lange Koepoortstraat in orde te brengen.

Zo werd er nieuw sanitair geplaatst en er komt er een gloednieuwe keuken met bar. “Het is de bedoeling dat mensen vanuit de zaak kunnen toekijken hoe we koken”, zegt Van Echelpoel.

De 27-jarige Antwerpenaar woonde een viertal jaar in de omgeving van de Lange Koepoortstraat en kent de buurt dus als zijn broekzak. “De Lange Koepoortstraat ligt op de as van het MAS naar het centrum en trekt heel wat passanten aan”, zegt Van Echelpoel. “Maar het is vooral de bedoeling om snel een vast cliënteel op te bouwen. Tussen de middag willen we met ons lunchmenu ook mensen van de omliggende bedrijven aantrekken en ’s avonds zullen we een drietal keuzemenu’s aanbieden. Het is onze bedoeling om met veel seizoensproducten te werken.”

Mooi cv

Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Van Echelpoel al heel wat culinaire ervaring. Zo werkte hij in L’Epicerie du Cirque, Dôme en tweesterrenrestaurant De Pastorale in Reet. De voorbije twee jaar was hij aan de slag in driesterrenzaak ’t Hof van Cleve in Kruishoutem (het restaurant van Peter Goossens, red.) en momenteel helpt hij bij de opstart van restaurant Côte Belge in Knokke. Een eigen restaurant was altijd de ambitie, en vanaf november is het eindelijk zover.

“Met Nathan willen we uitgroeien tot een van de betere restaurants van ’t Stad”, zegt Van Echelpoel. “We zullen de betere Frans-Vlaamse keuken serveren, maar dan wel met eigen toetsen en in een modern kleedje gegoten. Het eten zal top zijn, maar een ster is niet onze ambitie.”

De komende maanden wordt het interieur op punt gebracht. “Eyecatcher wordt een muur met diverse groenelementen”, zegt Eva Van de Peer. “We gaan voor een moderne invulling maar willen ook de nodige warmte uitstralen.”

Lange Koepoortstraat 13, 2000 Antwerpen. www.restaurant-nathan.be of zoek naar ‘Restaurant Nathan’ op Facebook.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio