© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

1 / 5

Kinderen als toerist: “Wat is de Dijle? Een beekje!”

Een gids die tijdens een rondleiding niet de focus legt op de grote mensen, maar op kinderen. Dat is het uitgangspunt bij een nieuwe wandeling door Mechelen op kindermaat. Wij gingen afgelopen zaterdag mee op pad.

Sven Van Haezendonck

Vijf zaterdagen op rij waren er deze zomer al rondleidingen voor de allerkleinsten. Zaterdag 14 augustus hebt u nog een laatste kans om mee te doen. Daarna volgt er een evaluatie en waar nodig wordt het concept bijgestuurd. “Maar ik ben ervan overtuigd dat wij ermee moeten doorgaan. Zo’n wandeling is niet alleen leuk voor toeristen, maar ook voor Mechelaars om hun kinderen een eerste stukje geschiedenis bij te brengen over de stad”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld).

Verzamelpunt is het kantoor van de dienst Toerisme in de Hallestraat. Om te beginnen, vertelt onze gids Annik Vleminckx iets over het stadhuis en over Opsinjoorke, de mascotte van de stad. Daarna mogen kinderen de pop zelfs eens opgooien. De gids haalt ook een oude kaart van Mechelen boven. Ze vraagt wat het blauwe is dat door de stad loopt. “De zee”, vraagt ze, verwijzend naar de Dijle. Waarop meteen enthousiast reactie komt. “Een beekje!”

Mama’s en papa’s schieten in de lach. En ook Annik, ondertussen al tien jaar stadsgids, vindt deze wandeling leuk om te doen. “De interactie is fijn. Dat de kinderen geboeid zijn en ook dingen zeggen die ik tijdens de wandeling verteld heb. Kinderen tonen ook meer spontaniteit dan volwassenen", vertelt de gids.

Lees maandag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio