© Marlies Van Bael

Raf blijft ‘Sterkste Man van de Kempen’

Tien zeer gespierde mannen namen het gisteren tegen elkaar op om de ‘Sterkste Man van de Kempen’ te worden. Organisator Raf Bensch mag die titel ook dit jaar opnieuw dragen.

Marlies Van Bael

De Grote Markt van Herentals leek gisteren wel op een arena gevuld met heel veel spieren, kracht en testosteron. Strongman Team Kempen (SMTK), waar Raf deel van uitmaakt, en de horeca-uitbaters van de Herentalse Grote Markt (HoMaHe) organiseerden er voor de tweede keer de zoektocht naar de ‘Sterkste Man van de Kempen’.

De tien deelnemende mannen werden onderworpen aan zes verschillende gewichtsdisciplines zoals onder meer een vrachtwagen met een gewicht van 2,5 ton verder trekken, 300 kilo opheffen en vijf stenen van een gewicht tot 180 kilo op een verhoogd platform leggen. Het publiek, dat toch wel bestond uit een 500-tal geïnteresseerden, stond in spanning toe te kijken.

Onverwacht

De eindstrijd werd nog spannend, maar Raf Bensch uit Diest mag zich ook dit jaar ‘Sterkste man van de Kempen’ noemen. “Ik had niet verwacht dat ik vandaag zou winnen, want ik ben ondertussen ook al een jaartje ouder. Toch ben ik heel tevreden. Ik probeer er een heel jaar naartoe te werken en dan is het leuk dat je op je eigen evenement kunt winnen en ook een tof evenement kunt neerzetten”, vertelt hij.

Hij mag zichzelf wel de ‘Sterkste Man van de Kempen’ noemen, zelf woont hij in het Vlaams-Brabantse Diest. “We moesten de wedstrijd een naam geven, maar als we alleen kandidaten laten deelnemen uit de Kempen, dan hebben we er niet veel denk ik. Er zijn niet zo veel gekken die dit willen doen”, lacht hij. Zijn vrouw komt uit Herentals en SMTK traint ook in een lege loods in de industriële zone van Herentals.

Raf en zijn team organiseerden dit jaar de tweede editie van de Sterkste man van de Kempen. Of hij volgend jaar een soortgelijke wedstrijd organiseert? “Bij leven en welzijn zeker wel, we gaan dat proberen.” Joost Heutinck haalde een tweede plaats, Karel Vanhulsel eindigde derde.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio