© sven van haezendonck

© rr

1 / 2

“Geen centrumpendel in onze straat alstublieft”

De bewoners van de Van Hoeystraat in de Mechelse binnenstad, veel jonge gezinnen met kinderen, maken zich zorgen over de toekomstige verkeerscirculatie. Zeker als de centrumpendel binnenkort door hun straat rijdt.

Sven Van Haezendonck

Eens de herinrichting van de Goswin de Stassartstraat afgerond is, wijzigt ook de rijrichting in de Van Hoeystraat opnieuw. En dat zien de bewoners liever niet gebeuren. “Aan Kazerne Dossin staan bestuurders geregeld aan te schuiven, en dan is onze straat een ideale uitwijkroute om via de Frederik de Merodestraat, de Lange Heergracht of de Veemarkt de stad uit te rijden”, vertelt bewoner Jelle Veldeman.

Daardoor vrezen de bewoners sluipverkeer. Want hun straat wordt vanaf parkings Grote Markt en Kathedraal samen met de Stassartstraat de enige uitvalsweg om het centrum uit te geraken. Het stadsbestuur maakt namelijk ook de naburige Sint-Jansstraat autoluw, een beslissing die reeds langer genomen was. En dat leidt ertoe dat binnenkort, vermoedelijk vanaf 1 september, de centrumpendel eveneens door de Van Hoeystraat moet.

“We zouden het logischer vinden dat de bus via Kazerne Dossin en de toekomstige bibliotheek gaat, maar daar is De Lijn volgens de stad niet voor te vinden. En de stad wil geen bus door de Sint-Jansstraat, alhoewel die rechtstreeks uitgeeft op de Biest en de Veemarkt. Bijgevolg wordt gekozen voor de slechtste oplossing: onze straat”, stelt Luc Roelen.

Het stadsbestuur engageerde zich ondertussen voor een nieuw overleg met de bewoners en De Lijn. “Zelf zouden we de centrumpendel ook liever tot aan Dossin en dan via de vesten zien rijden”, reageert schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen).

Lees maandag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio