© rr

Jongen (10) sterft op grootste waterglijbaan ter wereld

De tienjarige Caleb Thomas Schwab is gestorven in het waterpretpark Schlitterbahn in Kansas (VS). Er liep zondag iets mis tijdens een afdaling van de grootste waterglijbaan ter wereld. Wat is nog niet precies duidelijk, maar de jongen overleefde het niet.

sdv

Getuigen zagen hoe de jongen als eerste in het vaartuig zat, met twee volwassen vrouwen achter hem. “Er werd al de hele dag verteld dat er problemen waren met het harnas vooraan”, zegt een bezoekster.

© AP

Verschillende mensen zagen hoe de jongen na de eerste afdaling de lucht in gegooid werd, en tegen de afscherming vloog. Anderen zagen bij de aankomst bloed op het vaartuig.

De ‘Verrückt’ (Duits voor ‘waanzinnig’) is met een steile afdaling van 51 meter de grootste ter wereld. Na de eerste steile afdaling gaat het terug omhoog, om daarna opnieuw negen meter naar beneden te duiken.

De ouders van de jongen deden een korte mededeling voor de pers: “Sinds de dag dat hij werd geboren, heeft hij onze familie en iedereen die hij ontmoette overvloedige vreugde geschonken.”

© AP