© BELGA

Dohmen: “Match tegen Australië zal mooi worden”

John-John Dohmen, de kapitein van de Belgische hockeymannen, heeft zich erg tevreden getoond na twaalf doelpunten tegen Brazilië en de bijhorende felicitaties van koning Filip. Maar Dohmen benadrukte ook dat de Red Lions klaar moeten zijn voor de strijd tegen de Australiërs.

België (FIH 6) veegde zondag in zijn tweede groepswedstrijd de vloer aan met het gastland (FIH 30). “We mogen erg tevreden zijn over onszelf”, aldus Dohmen, die zelf het tiende doelpunt scoorde. “De valkuil in dit soort van match is om in individuele inspanningen te belanden, waarbij ieder zelf een doelpunt wil maken. Door als ploeg te spelen en tot het einde collectief te zijn, gedurende 60 minuten, heeft uiteindelijk ook iedereen of bijna iedereen zijn doelpunt kunnen maken. Ik ben fier op de ploeg en op de wijze waarop we gespeeld hebben. Dit is zeer bemoedigend voor het vervolg.”

Met twee overwinningen op hun actief en een zo goed als zekere plaats in de kwartfinale, kunnen de Belgische hockeymannen sereen naar hun volgende afspraak, dinsdagavond tegen wereldkampioen Australië (FIH 1).

“We moeten klaar zijn om te strijden tegen de Australiërs”, aldus de kapitein. “We zijn een zeer fysiek team en dat zijn zij eveneens. Dat is hun kracht. En elke keer zijn we er de laatste tijd in geslaagd om te concurreren. Het zal een mooie match zijn om naar te kijken. Op het spel staat ongetwijfeld de eerste plaats in de groep, ja, maar het belangrijkste is om zich bij de eerste vier te plaatsen. Wie ook de tegenstander is in de kwartfinale, ik ben van mening dat we de kwaliteiten hebben om te kunnen doorgaan. Nu blijven er nog drie wedstrijden in de groep. Er is nog niets beslist”, aldus de kapitein.

Meer sportnieuws