© BELGA

Antwerpfans steken doelman van Cercle hart onder de riem

Een emotioneel moment vlak voor de aanvang van de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Antwerp: de supporters van beide ploegen zongen samen voor Cercle-doelman Miguel Van Damme.

sare

De wedstrijd tussen Cercle Brugge en Royal Antwerp F.C. in 1B eindigde gisteren op 1-1. Met dat gelijkspel zijn beide ploegen niet veel.

Toch zal de wedstrijd niet snel vergeten worden, althans niet door Miguel Van Damme. De 22-jarige doelman van de West-Vlamingen kreeg eind juni te horen dat hij aan een vorm van leukemie leed. Dat was aan het licht gekomen tijdens de medische testen voor aanvang van het nieuwe seizoen. Van Damme onderging een zware behandeling en verliet recent het ziekenhuis.

Gisteren gaf hij de aftrap van de wedstrijd tussen zijn Cercle en Antwerp. In de aanloop naar de match hadden de Antwerpsupporters al aangegeven dat ze Van Damme een hart onder de riem wilden steken. En zo geschiedde: broederlijk naast elkaar zetten de supporters van de twee clubs het bekende You’ll never walk alone in. Van Damme maakte een ereronde en groette het hele stadion.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws