Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© w&f

Wielrennentopcompetitie u27Antwerpse Havenpijl - Rob Leemans houdt stand en is eindwinnaar van Topcompetitie

“Hier ga ik eentje opdrinken”

Rob Leemans vatte de 26ste editie van de Antwerpse Havenpijl aan als riant leider in het klassement van de Topcompetitie voor min 27-jarigen. Hij werd niet meer bedreigd. De zege was voor Timothy Dupont, die daarmee zijn dertiende zege van het seizoen pakte.

KAREL LEMMENS

“Ik was gerust in een goeie afloop”, stelde de 23-jarige renner uit Meerle achteraf. “Ik was niet echt nerveus toen we de start namen. Uiteindelijk moest ik toch maar één renner in de gaten houden en dat was Lawrence Naesen. Maar die moest al haast de wedstrijd winnen terwijl ik niet bij de eerste twintig mocht eindigen als hij me nog voorbij wilde gaan. Dat zou straffe kost geweest zijn. Bovendien beschikte ik niet over een ploeg om de wedstrijd te controleren. Iedereen mocht mee weg gaan in een ontsnapping, enkel Naesen moesten we aan de ketting houden. Nooit is er enige ongerustheid geweest want de snelheid lag hoog, zodat er haast niemand weg geraakte. In de eindspurt heb ik geen risico’s meer genomen. Recht blijven was daar de belangrijkste opdracht. Dat lukte maar net, want er was toch weer een vrij serieuze valpartij in die laatste rechte lijn. Ik ben tevreden dat het gelukt is die eindzege te pakken.Toen ik in de Omloop Het Nieuwsblad de leiding pakte, heb ik me wel voorgenomen om te knokken voor die eindzege. Dat is me gelukt en dat is wel een feestje waard. Daar ga ik zeker eens ‘ene’ op drinken. Ik heb nog geen rustpauze gehad dit seizoen, maar nu ga ik het toch even iets kalmer aan doen. Dat heb ik ook wel verdiend, vind ik.”

Enzo Wouters: “Complimenten van Dupont”

Enzo Wouters spurtte zich naar een knappe tweede plaats achter Timothy Dupont maar voor Kenny Dehaes.

“Dupont kwam me voorbij de streep zelfs feliciteren. Hij oordeelde dat ik de snelste spurt van allen gereden had, maar dat ik enkel niet won omdat ik kort voor de streep ingesloten geraakte waardoor ik even moest afremmen. Ik kan echter tevreden huiswaarts rijden als ik zie wie ik hier vandaag achter mij laat in dit sterke deelnemersveld. Uiteindelijk kunnen de spurters van die continentale ploegen allemaal op een treintje rekenen en moet ik het grotendeels in mijn eentje zien te klaren, want zo'n treintje opzetten is er nog niet bij in onze ploeg. Geen verwijt maar een vaststelling. Een week voor het BK is mijn tweede plaats van vandaag alvast een flinke opsteker. Ik heb de bevestiging gekregen dat mijn conditie heel goed is en ik trek met vertrouwen naar het kampioenschap.”