Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© WAS

VoetbalvriendschappelijkBeerschot Wilrijk- Antalyaspor1-1

Aanvoerder Kevin Geudens ziet Beerschot Wilrijk pas in laatste minuut zege uit handen geven: “We vormden opnieuw een goed blok”

Beerschot Wilrijk moest pas in de slotminuut een gelijkspel toestaan tegen Antalyaspor, een subtopper uit de Turkse eerste klasse. Aanvoerder van dienst Kevin Geudens zag tot zijn grote vreugde dat er opnieuw een blok werd gevormd.

hf

“We kenden een goede start”, legt Geudens uit. “Nog in de eerste minuut krijgen we een mooie kans, maar de bal van Jimmy De Jonghe zoefde net naast. De repliek van Antalyaspor bleef niet uit. Het eerste kwartier hadden we het behoorlijk lastig met het hoge tempo en het gevarieerd spel van de Turken. Gelukkig konden we in die momenten rekenen op onze doelman Mika Clepkens. Na 20 minuten geraakten we beter in de match en gaven we niet veel meer weg, terwijl we zelf ook niet veel creëerden. Tijdens de rust spraken we af geen al te gekke dingen te doen, zoals hoog druk zetten. Hernan Losada scoorde dan op eigen initiatief een mooi doelpunt waarmee we op voorsprong kwamen.”

“In de 60ste minuut ontstond er plots heel wat tumult toen de scheidsrechter terecht rood trok. Een Turkse speler revancheerde zich duidelijk na een professionele fout van Van den Bergh, die ook terecht geel kreeg. De trainer van de tegenstander wou eerst niet verder spelen, maar uiteindelijk ging de match toch door. De tien minuten die hierop volgden werd er niet meer gevoetbald. Elke beslissing van de scheidsrechter werd betwist en de man ging compenseren. Zo kregen we in de slotminuut een vrijschop tegen, terwijl Van den Bergh hard maar zuiver een kopduel aanging. Jammer dat die vrijschop in de allerlaatste minuut ons de overwinning kostte.”

“Toch houden we een bijzonder goed gevoel over aan deze wedstrijd. Wat ik vooral onthoud, is dat er weer een blok gevormd werd. We bleven samen, gingen in duel voor mekaar en onze organisatie klopte. Op de momenten dat we hem nodig hadden, stond ook onze doelman Mika Clepkens paraat.”

“Als prof was ik een zwaar trainingsregime gewend, maar vorig seizoen werd dat enigszins afgebouwd. Nu kom ik opnieuw terecht in een zwaar regime. Dat vraagt wel enige aanpassing, maar ik ben iemand die graag veel loopt. Tegen de start van de competitie zullen we er wel staan.”

BEERSCHOT WILRIJK: Clepkens, Pereira, Van den Bergh, Swinkels, De Jonghe, Pietermaat (63’ Schaessens), Geudens, Messoudi (73’ Maes), Boulaouali, Losada, Nfor (63’ Placca).Doelpunten: 66’ Losada 1-0, 90’ Diego Oliviera 1-1.