Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© w&f

Wielrennentopcompetitie u27antwerpse Havenpijl - Timothy Dupont pakt al zijn dertiende zege van het seizoen

“Dit is een echt superjaar”

Timothy Dupont is niet af te stoppen. Nadat hij vorige week in de Ronde van de Elzas al drie opeenvolgende overwinningen behaalde, voegde hij daar gisteren in Merksem nog eentje aan toe. Zijn totaal bedraagt nu dertien overwinningen.

KAREL LEMMENS

De 26ste editie van de Havenpijl was voorbestemd om te eindigen op een massaspurt. Er waren onderweg wel enkele ontsnappingspogingen met onder meer een solopoging van Jonas Rickaert, maar het sterke team van Veranda’s Willems deed er alles aan om het tot een massaspurt te laten komen. Dat lukte nog ook en kopman Timothy Dupont maakte de klus mooi af. Kempenaar Enzo Wouters werd tweede en Kenny Dehaes derde.

“Mijn ploeg heeft zoals al zoveel keren dit jaar fantastisch werk geleverd”, vertelde de West-Vlaming achteraf. “Ze hadden nagenoeg heel de wedstrijd perfect onder controle. Dat er dan een aantal jongens diep in de finale moeten afhaken, is niet meer dan logisch. De laatste ronde ging het er vrij hectisch aan toe en met nog enkele kilometers voor de boeg stond ik er alleen voor. Ik heb mijn wagonnetje echter aangepikt bij het treintje van Wanty-Groupe Gobert die Kenny Dehaes naar de spits piloteerden. In de laatste rechte lijn ben ik er dan vlotjes over gegaan. Voor aanvang van het seizoen had ik nooit durven denken dat ik in augustus dertien zeges achter mijn naam zou hebben staan. Maar kijk, toch is het realiteit. Dit is gewoon een super jaar voor mij en dat kan enkel omdat ik het volledige vertrouwen van de ploeg krijg. Als je dat voelt, kan je veel aan. Vandaag had ik in het begin van de wedstrijd gewoon slechte benen. Naar het einde toe kwam ik er echter door en voor de ploegmaats die zich zo uitsloven voor jou wil je dan graag tot het uiterste gaan. Ik probeer de komende weken mijn zegetotaal nog wat aan te dikken. Ik ben in de winning mood en dat probeer ik zolang mogelijk te rekken.”

Tom Goovaerts: “Repetitie voor BK”

De Antwerpenaars konden zich in eigen streek niet op het voorplan werken. “De snelheid lag heel de wedstrijd lang enorm hoog”, zei Tom Goovaerts achteraf. “Ik heb wel een aantal keren geprobeerd om mee te gaan in een ontsnapping, maar dat volstond niet want we geraakten nooit echt weg. De sterke continentale teams controleerden de wedstrijd en daar konden we weinig tegen inbrengen. Dit was wel een goede algemene repetitie voor het BK voor elite zonder contract dat volgende week in Stabroek op een aantal dezelfde wegen als vandaag gereden wordt. De benen voelden goed. Ik ben klaar om in eigen gemeente de strijd om de driekleur aan te gaan.”