Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

wielrennenvrouwen elite Jaarmarktprijs Wilrijk

Zusjes Druyts wellicht met vieren aan de start: “Alles geven voor eigen publiek”

Vier zussen aan de start van een wereldbekerwedstrijd, het was vorige week in Londen ongezien. Vandaag staan de Druytskes in Wilrijk opnieuw met hun vieren aan de start. Ditmaal van de Jaarmarktprijs in eigen gemeente.

kle

“Alleen ‘ons Kelly’ (de oudste van de vier, red.) is nog licht onzeker”, vertelt Lenny, de jongste. “Zij is wat vermoeid na een vrij druk programma te hebben afgewerkt de laatste weken en zou graag een beetje rust inbouwen. Maar ik denk dat ze toch gewoon aan de start zal staan. Eindelijk krijgen we de kans om in onze eigen gemeente met z’n vieren aan te treden. Ik denk niet dat ze dat zomaar aan zich voorbij zal laten gaan. Die rust moet ze daarna maar nemen (lacht).”

Voor Lenny is het niet de eerste keer dat ze in de Jaarmarktprijs start. Vorig jaar was ze er samen met Demmy ook al bij.

“Het was een heel leuke ervaring, al was het jammer dat we toen niet konden meestrijden voor de zege. Aan de Nederlandse Thalita de Jong was toen niets te doen. Thalita zal er nu wellicht niet bij zijn, maar in haar plaats komt met Chantal Blaak opnieuw een heel sterke Nederlandse renster aan de start. Zij won dit jaar op imponerende wijze Gent-Wevelgem. Als zij haar duivels ontbindt, zullen er niet veel in haar spoor kunnen blijven, vrees ik.”

“Komt daar bij dat ze mogelijk geprikkeld aan de start komt omdat ze moest thuisblijven van de Spelen in Rio. Ik kan alleen maar beloven dat wij er met ons vieren alles aan zullen doen om voor een mooie resultaat te zorgen”, aldus Lenny.

Maandag 8 augustus: Jaarmarktprijs Wilrijk voor vrouwen elite. Start om 15.30u. Afstand: 90 km.