Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© WAS

VoetbalBeker van Belgiëberchem sport - sint-gillis-waas 0-1 - Onmondig Berchem opnieuw snel uitgebekerd

“Alle pijnpunten kwamen boven”

Sint-Gillis-Waas is Beerschot Wilrijk niet. Tot die conclusie kwam Berchem gisteren in de Croky Cup. Net als vorig jaar liet geel zwart zich al in zijn eerste ronde van de Beker van België simpel uitschakelen.

kristof somers

“Van onderschatting was vandaag nochtans geen sprake”, blikt een aangeslagen Roy Mauro na de wedstrijd terug. “De coach had ons gewaarschuwd dat we niet zomaar even over een bekerploeg als Sint-Gillis-Waas heen zouden lopen. En omdat iedereen zich bewust was dat verderop in de bekercompetitie vier thuiswedstrijden mogelijk waren, wilden we maar al te graag winnen.”

Het spel zelf maken

Maar anders dan in de hoopgevende 3-1 winst tegen Beerschot Wilrijk kon Berchem nu niet teren op zijn vlijmscherpe counters. Zelf het spel niet kunnen maken, is een oud zeer van geel zwart dat ook tijdens deze voorbereiding nog niet lijkt weggewerkt. “Het is de eerste keer dit seizoen dat we met zo’n tegenstander te maken krijgen, maar eigenlijk hoefde dat helemaal geen drama te zijn”, zegt Mauro. “Feit is gewoon dat we te ongeduldig waren in de opbouw. Daardoor slopen er enorm veel slordigheden in ons spel en creëerden we weinig of geen kansen. Zelf kon ik bijna mijn hoofd zetten tegen een voorzet van Jelle (van Kruijssen, red), maar samen met die omhaal in blessuretijd is dat ruim onvoldoende.”

“We kunnen ons nu alleen maar excuseren bij technische staf en supporters en woensdag tegen City Pirates al laten zien dat dit Berchem meer kan”, vervolgt de polyvalente middenvelder. “Oké, het is natuurlijk doodzonde om zo snel uit de beker te liggen. Maar vandaag kwamen onze pijnpunten heel duidelijk boven en het is nu aan ons om daaraan te werken. Vanaf morgen verleggen we de focus naar de competitie, maar eerst moeten we proberen de voorbereiding toch nog met een goed gevoel af te sluiten.”