Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

VoetbalBeker van Belgiëschriek - eine 3-1 - Nieuwkomer Gilles Sallaets zet Schriek met twee doelpunten stap dichter bij leuke bekeraffiche

“We dromen van match tegen OHL”

Voor Schriek gaat het bekersprookje nog even door. Tegen de Oost-Vlaamse tweedeprovincialer Eine won Schriek vrij makkelijk met 3-1. Gilles Sallaets gaf met twee doelpunten meteen zijn visitekaartje af.

gino van looy

“Ik had meer tegenstand verwacht”, zegt Sallaets. “Ik dacht dat Eine beter was, maar zelf speelden we heel sterk, misschien dat zij daarom niet zo goed voor de dag kwamen. We kenden een uitstekende start met een heel snel doelpunt. Daarna lieten we wel wat kansen liggen, maar net na rust konden we dan toch de 2-0 scoren. Jammer dat we het niet helemaal afmaakten. Toen Eine plots 2-1 maakte, leek het nog spannend te gaan worden. Maar met mijn tweede doelpunt nam ik alle twijfels weg. De score had gerust nog hoger kunnen oplopen.”

En zo komt de droom om op het veld van OH Leuven aan te treden, weer wat dichter. “Dat leeft toch wel bij ons. Volgende week spelen we op verplaatsing. Als we dan winnen, kunnen we thuis de kwalificatie voor de match tegen Leuven afdwingen. We hebben al eens een vierdeklasser uitgeschakeld, we dromen dus wel een beetje van die match tegen Leuven. Andere ploegen vinden de Beker van België misschien iets overbodig in de voorbereiding, bij ons is het wel een doel op zich om zo lang mogelijk mee te draaien.”

Sallaets heeft zich blijkbaar snel aangepast bij Schriek. “Vorig seizoen speelde ik bij City Pirates, maar ik hoop hier vooral om na twee slechte seizoenen zo veel mogelijk te spelen. Schriek heeft een jonge, voetballende ploeg en dat bevalt me wel. De sfeer is schitterend en dat is toch wel een groot verschil met wat ik al meemaakte bij andere ploegen. Ik denk ook dat we ambitieus mogen zijn en moeten mikken op een eindrondeticket. Aanvallend zijn we heel sterk en we spelen mooi voetbal. Zelf hoop ik veel te scoren. Hoeveel er dat juist moeten zijn? Dat hou ik voor mezelf (lacht).”