Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS.

Voetbal3de amateurklasse Brc mechelen - RC Mechelen schuift coach nog voor competitiestart aan de kant

“Sportieve ambities van Salmi lagen te hoog”

De competitie moet nog beginnen en Racing Mechelen kan al op zoek naar een nieuwe trainer. Groen-wit besloot zaterdag een einde te maken aan de samenwerking met coach Yassine Salmi.

geert fierens

Enkele weken langer wachten had geen zin, zo moet het bestuur van Racing gedacht hebben. De kersverse voorzitter Koen Van Exem spreekt van een gedeelde verantwoordelijkheid. “In dit soort zaken kan je niet één persoon aanwijzen als de schuldige. Nee, alle betrokkenen moeten hier de nodige lessen uittrekken. De uitschakeling in de eerste ronde van de Beker van België tegen Schriek is hard aangekomen. We moeten de tering naar de nering zetten en iedereen in en rond de club moet zich daarvan bewust worden, ook de supporters. Elke ronde die we in de beker hadden kunnen overleven, waren extra inkomsten geweest die er nu niet meer zijn. Daarom ook zal onze competitiestart van cruciaal belang zijn. We verkochten voorlopig 450 abonnementen. De week na het verlies tegen Schriek hebben we er heel weinig verkocht. Het sportieve en het financiële kan je niet van mekaar loskoppelen. Op dat vlak staan we voor een heel belangrijk jaar. De sportieve ambities van Yassine Salmi en Racing Mechelen lagen om die reden te ver uit elkaar. Yassine drong aan op extra versterkingen, terwijl voor de club de financiële gezondheid de hoofdprioriteit is.”

Ondertussen is het wel de vraag wie vanavond de training gaat leiden in het Oscar Vankesbeeckstadion. “Dat laten we voorlopig over aan T2 Tom Verlinden en keeperstrainer Guy Van Limbergen. Maar we zullen snel proberen te handelen in de keuze van een opvolger voor Salmi. We mogen nu geen tijd verliezen. Het kan best dat er deze week al een nieuwe T1 is, misschien woensdag al als we tegen GR Katelijne spelen.”

Salmi: “Verrast door dit nieuws”

De 40-jarige Salmi, die vorig seizoen nog de U19 van Racing trainde, had voor het eerst een eerste elftal onder zijn hoede. Maar na amper drie weken is zijn verhaal dus al ten einde.

“Ik ben heel erg verrast door dit nieuws”, zegt Salmi. “We zouden aan de vierde week in de voorbereiding beginnen en volgens mij liep het best goed. Het klopt dat ik er absoluut nog een afwerker bij wilde, hoe konden wij het verschil maken? Wat ik nu ga doen, is eerst even tot rust komen. Maar ik ben een harde werker, ik kreeg al aanbiedingen om T1 te worden in het provinciale voetbal. Ik zoek mijn weg wel en ik zal die vinden. Ik ben teleurgesteld, maar niet verslagen.”

Aanvoerder Nils Van Delm beseft dat de opvolger van Salmi geen makkelijke taak wacht. Van Delm: “De nieuwe coach moet een goede communicator zijn en hij zal creatief moeten te werk gaan. Aan een heel nieuwe ploeg bouwen is een uitdaging. Bovendien moet het iemand zijn die met de jeugd kan werken.”