© REUTERS

Goffin naar tweede ronde, Flipkens en Wickmayer dubbelen verder na opgave

David Goffin is uitstekend aan zijn Olympische Spelen begonnen. In de eerste ronde van het tennistoernooi klopte onze landgenoot makkelijk de Australiër Groth (ATP 40) in twee sets: 6-4 en 6-2. In de tweede ronde ontmoet Goffin de Israëliër Dudi Sela, die in de eerste ronde afstand nam van de Bosniër Dzumhur (ATP 76).

lgo

De 25-jarige Luikenaar, het achtste reekshoofd, ging in de eerste set tweemaal door de opslag van de 28-jarige Groth, die één keer een tegenbreak lukte. Onder het toeziend oog van koning Filip moest Groth in het begin van de tweede set meteen zijn opslagspel inleveren. Goffin stoomde vervolgens door naar 6-2. De wedstrijd duurde 1 uur en 20 minuten.In de tweede ronde wacht Goffin een duel met Dudi Sela (ATP 65). De Israëliër klopte in de eerste ronde de Bosniër Damir Dzumhur (ATP 76) met tweemaal 6-4.

Op de Spelen van 2012 in Londen strandde Goffin in de eerste ronde tegen de Argentijn Juan Monaco.

David Goffin: “Mijn return was de sleutel tot de overwinning”

“Het is sympathiek om de vorst als toeschouwer te hebben maar het kan je natuurlijk ook van je stuk brengen”, aldus Goffin, “ Ik ben blij dat ik geconcentreerd gebleven ben en dat ik de wedstrijd in twee sets uitgespeeld heb.”

Het was overigens lang geleden dat Goffin op zo een klein court gespeeld had: “De laatste tijd was dat niet meer het geval door mijn klassement. Ik hoop dat ik op de grotere courts zal spelen als ik verder geraak. De sleutel tot het succes vandaag was de return”, aldus de Luikenaar, “Ik las zijn opslag goed en ik had het spel om hem op zijn zenuwen te werken.”

Sam Groth gaf ootmoedig toe dat Goffin te sterk was: “Hij heeft de laatste twee jaar grote vooruitgang geboekt. Hij beoogt de top tien. Hij snel, sterk en geeft geen punten weg. Om hem te verslaan moet je echt goed zijn”.

Opnieuw feest bij Flipkens na opgave tegenstandsters in het dubbelspel

Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer zijn er zondag op het olympisch tennistoernooi in Rio de Janeiro in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van het dubbelspel. De Kazachse tandem Yaroslava Shvedova/Galina Voskoboeva gaf er na één set de brui aan. Die hadden Flipkens en Wickmayer met 6-1 gewonnen.

In de tweede ronde nemen de Belgen het op tegen de Spanjaarden Garbine Muguruza en Carla Suarez Navarro. Die wonnen met 7-6 (8/6) en 6-2 van de thuisspeelsters Paula Cristina Goncalves en Teliana Pereira. Shvedova is de nummer vijf op de dubbelranking en speelde al zes grandslamfinales (winst op Wimbledon 2010 en US Open 2010 met Vania King). Dit jaar was ze samen met Timea Babos nog verliezend finaliste op Wimbledon (tegen de zussen Williams).

De Belgische tennissters mochten normaal gezien alleen maar in actie komen in het enkelspel, maar profiteerden van het forfait van de Taiwanese Hsieh Su-Wei.

"Dit was geen trainingspartij", verklaarde Wickmayer. "We hebben een set gespeeld, en dat hebben we goed gedaan. We waren niet vermoeid na ons enkelspel van zaterdag. We zijn het gewoon aan dit ritme wedstrijden af te werken. Natuurlijk zijn we alle twee heel tevreden dat we het dubbel mogen spelen."

MEER OVER David Goffin

Meer sportnieuws