© GEERT TRESIGNIE

Timothy Dupont wint Antwerpse Havenpijl

Timothy Dupont (Veranda’s Willems) heeft zondag de 27e editie van de Antwerpse Havenpijl gewonnen. Na 178 kilometer mert start en aankomst in Merksem, was de 28-jarige Oost-Vlaming in een massasprint sneller dan Enzo Wouters en Kenny Dehaes.

Deze Havenpijl was de achtste en meteen laatste manche van de Topcompetitie. Eindlaureaat van dit regelmatigheidscriterium is Rob Leemans met 132 punten. Tweede is Lawrence Naesen (93) en derde Enzo Wouters (76).

Van bij de start regende het uitvalspogingen. Ondanks tal van verwoede pogingen slaagde niemand erin een grote kloof te slaan. Na 105 kilometer koers zetten Bram Nolten en Carmelo Foti een aanval op. Jonas Rickaert repte zich naar de twee leiders toe en liet hen op 45 kilometer van de eindmeet in de steek. Rickaert trok met nog dertig kilometer voor de boeg de voorlaatste plaatselijke ronde in met een voorsprong van 1:05 op het peloton. Veranda’s Willems trok de grote groep op een lint en bij het ingaan van de slotronde smolt daardoor alles weer samen. In volle finale probeerden nog heel wat renners de aangekondigde massasprint te ontlopen, maar niemand slaagde en Dupont maakte het werk van zijn Veranda’s Willems-kompanen netjes af.

Meer sportnieuws