© BELGA

Belgische estafetteploeg naar finale 4x100m

De Belgische mannen van de 4x100m vrije slag mogen zich opmaken voor de finale. Ze plaatsten zich door in hun reeks als vijfde te eindigen in een tijd van 3’14”17.

lgo

Het is spannend geweest, maar de Belgische mannen van de 4x100m vrije slag mogen naar de finale. Dieter Dekoninck beet de spits af voor de Belgen maar ontgoochelde met een tijd van 49”91. Nadien volgde Jasper Aerents, maar ook hij kon niet verhinderen dat een achtste plaats halfweg hun deel was.

Glenn Surgeloose en Pieter Timmers (in 47”59) trokken de boel zowaar nog recht. De Belgen eindigden in hun reeks vijfde in een tijd van 3’14”17. Goed voor een zevende tijd over beide halve finales heen en een finaleplaats. Die finale wordt zondagavond nog gezwommen.

De Russen (3:12.04) waren het snelst in de reeksen, dan volgden de Verenigde Staten (3:12.38) en Australië (3:12.65). De 3:14.16 van de Belgen is de op één na traagste tijd van de acht finalisten, enkel Japan (3:14.17) was een fractie trager.Met hun 3:14.16 bleven de Belgen boven hun Belgisch record als nationale ploeg (3:13.89).Dieter Dekoninck was na zijn mindere prestatie doodeerlijk: “Eigenlijk was ik gewoon slecht. Voor een tijd als deze kom ik niet naar Rio. Ik heb de rest van het team in een benarde positie gebracht. Ik denk dan ook dat ik vanavond mijn plaats nog zal moeten afstaan.” Daar kon Pieter Timmers zich ook in vinden. “Dat zal misschien het beste zijn. We begonnen slecht maar hebben voor elke centimeter gevochten en het nog kunnen rechttrekken." Voor de finale blijft Timmers bescheiden. "Ik denk niet dat we nog plaatsen zullen kunnen opschuiven. Dit was voor ons het hoogst haalbare en we mogen al blij zijn dat we in de finale zitten. We zullen straks wel zien, we gaan gewoon genieten."

Meer sportnieuws