© BELGA

Twee neergestoken agentes niet langer in kunstmatige coma, wel vreselijke verwondingen

De twee politieagentes die zaterdag in Charleroi werden aangevallen met een machete, zijn zondagavond ontwaakt uit een kunstmatige coma. Dat meldt VTM Nieuws. Ondanks eerdere berichten over een lichtgewonde agente, blijken beide agentes er vrij zwaar aan toe.

De zwaarst gewonde agente, Hakima, heeft een grote snijwonde die dwars over haar gezicht loopt. Ondanks die zware verwonding kon ze na de aanval met de machete twee keer op de dader schieten, zo is vernomen van een bron bij het onderzoek. Haar collega, Corinne, werd geraakt aan de kaak en heeft drie diepe snijwonden. Eerder klonk het dat Corinne slechts lichtgewond raakte, maar ze blijkt er erger aan toe dan aanvankelijk gedacht. Het lijkt erop dat haar zenuwen geraakt werden tijdens de aanval en haar kaak zit naar verluidt nog geblokkeerd.

Beide agentes hadden bijzonder veel pijn en werden daarom tijdelijk in een kunstmatige coma gebracht. Daar zouden ze intussen uit ontwaakt zijn, aldus VTM Nieuws. Hun lijdensweg is evenwel nog niet voorbij. Beide vrouwen zullen nog verschillende operaties moeten ondergaan, waaronder ook plastische chirurgie. Corinne werd zondagmiddag al geopereerd.

Premier bezoekt ziekenhuis en politiekantoor Charleroi

In de namiddag, omstreeks 16.30 uur, hebben premier Charles Michel en de burgemeester van Charleroi, Paul Magnette, de slachtoffers bezocht. De veiligheidsmaatregelen tijdens het bezoek waren bijzonder sterk, er stonden politieagenten met machinegeweren op de uitkijk en de premier had eveneens bodyguards meegebracht. Michel bedankte het ziekenhuispersoneel omdat de medici de gewonde agentes zo snel hielpen en alles op alles zetten om hen uit levensgevaar te houden. Hij ontmoette ook de familie van de slachtoffers, en benadrukte dat de agentes voor hem ware helden zijn.

Zondagavond is er een persbriefing in het politiekantoor, maar het federaal parket heeft al een bericht verspreid waaruit blijkt dat de dader een 33-jarige Algerijn is die sinds 2012 in ons land verblijft.

Nu in het nieuws