© Photo News

Donckers prima, Vanspringel matig in dressuuroefening

Zondag ging ook het eventingtoernooi van start in Rio. De Belgen hielden alvast een dubbel gevoel over aan de opening. Zo deed Karin Donckers het prima, terwijl Joris Vanspringel het heel wat minder goed deed.

Twee Belgen in actie vandaag tijdens de dressuuroefening: Karin Donckers en Joris Vanspringel. Die laatste deed het met zijn merrie Lully des Aulnes, maar echt denderend viel hun prestatie niet te noemen. 54,30 strafpunten zorgden ervoor dat het duo op een 52e plaats eindigde.

Dan verging het Karin Donckers en haar Fletcha van ’t Verhahof toch een pak beter. Zij kamperen voorlopig op een zevende plaats na amper 41,10 strafpunten.

De Brit William Fox-Pitt gaat individueel aan de leiding met 37.00 punten, voor de Australiër Christopher Burton (37.60 ptn) en de Fransman Mathieu Lemoine (39.20 ptn).Maandag staat de cross-country op het programma, dinsdag wordt de eventing afgesloten met de jumping. Donckers neemt voor de zesde keer deel aan de Spelen en hoopt voor het eerst een medaille te pakken.

MEER OVER Hoofdpunten Olympische Spelen

Meer sportnieuws