© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Berchem alweer snel uitgebekerd

Voor het tweede jaar op rij schakelde Berchem zichzelf uit in de Beker van België. Tegen Sint-Gillis-Waas kwam de Rooiploeg vroeg in de tweede helft op achterstand. Een klap die van Kruijssen en co niet meer te boven kwamen.

Kristof Somers

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Op een ongevaarlijk schotje van van Kruijssen na kwam Berchem tijdens het eerste halfuur nauwelijks in de buurt van het bezoekende doel. Dat had natuurlijk vooral te maken met de instelling van Sint-Gillis-Waas. Anders dan tegen Beerschot Wilrijk woensdag moest de ploeg van trainer De Roeck nu zelf het spel maken en dat ligt geel zwart net als vorig seizoen nog altijd niet.

Net voor de pauze vond van Kruijssen dan toch eens een gaatje. De Nederlander liet zich goed uitzakken op rechts, zijn scherpe voorzet belandde bijna rechtstreeks in doel. Zorbo kon weer voorbrengen, maar ook de inzet van Absisan miste het kader.

De Roeck besefte dat het anders moest en bracht Verstraeten en Audenaert in na de rust. Het mocht niet baten voor de thuisploeg. Devos gleed bij de eerste voldragen aanval van Sint-Gillis-Waas als boter door de thuisverdediging en legde de 0-1 beheerst naast Appels in doel.

Nog meer zwoegen dus voor Berchem, dat bovendien het scheidsrechterlijk trio niet mee had. Sint-Gillis-Waas knokte - soms op het randje - voor elke meter, maar het waren de thuisspelers die bij de eerste fout een geel karton onder de neus werden geduwd.

Het slotoffensief verliep zo chaotisch dat de thuisploeg ook nu nauwelijks tot kansen kwam. Djoum en Carrez probeerden het zonder succes van ver. En de bezoekende doelman keek ook de halve omhaal van van Kruijssen naast zijn kooi.

Berchem begon het bekeravontuur met ambities, maar moet het nu tot de competitiestart begin september stellen met oefenwedstrijden. Trainer De Roeck heeft dus nog enkele weken tijd om de pijnpunten weg te werken.

Berchem Sport: Appels, Djoum, Mauro, Castro Suarez, Nwokoro (46’ Audenaert), Van De Velde, Absisan (83’ Russo), Carrez, Zorbo, Faes (46’ Verstraeten) en van Kruijssen.

Sint-Gillis-Waas: Rchidi, Van Daele, Janssens, De Deurwaerder, Martens, Banow (68’ Erkoç), Smet, Penneman, Troonbeeckx (83’ Muhammed), Schockaert en Devos.

Scheidsrechter: De Wachter

Doelpunten: 51’ 0-1 Devos

Gele kaarten: Penneman, Nwokoro, Absisan, Zorbo, Carrez, Rchid, Muhammed

Rode kaarten: geen

MEER OVER Berchem Sport

Meer voetbalnieuws