© Photo News

© BELGA

1 / 2

Surgeloose dan toch naar halve finale 200m vrije slag, Lecluyse ontgoochelt

Glenn Surgeloose zwemt dan toch de halve finales 200m vrije slag. De Belg zwom in de reeksen met zijn 1’47”19 de zeventiende tijd en kwam amper vier honderdsten van een seconde te kort voor een plaats in de halve finale. Althans, zo leek het even. Op Twitter maakte coach Ronald Gaastra bekend dat de Franse zwemmer Jérémy Stravius verstek geeft, waardoor onze landgenoot als reserve toch nog kan aantreden in de halve finales. Minder goed nieuws was er voor Fanny Lecluyse: zij mag de halve finales in 100m school vergeten. Ze zwom haar reeks in 1'08"80 en was dan ook zwaar ontgoocheld.

lgo

Surgeloose moest het in zijn reeks opnemen tegen heel wat kleppers en liet het aanvankelijk een klein beetje afweten. Zijn beresterke slot maakte echter veel goed end eed hem afklokken op 1’47”19. Goed voor een vijfde plek, de andere reeksen zouden uitsluitsel brengen over een eventuele plaats in de halve finale. Dat bleek uiteindelijk te hoog gegrepen. Surgeloose zwom de zeventiende tijd en behoort dus niet tot de zestien halve finalisten. Hij kwam slechts vier honderdsten van een seconde te kort om zich te plaatsen.

Surgeloose kwam zo wel op een reservelijst terecht. Als een andere halve finalist verstek zou geven, zou de Belg dus opgevist worden. En zo geschiedde ook: de Fransman Jérémy Stravius gaf versterk, waardoor Surgeloose straks toch de halve finale mag zwemmen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lecluyse zwaar ontgoocheld na zwakke reeks

Een zevende plaats en een tijd van 1'08"80: het was zondag een afknapper voor Fanny Lecluyse in de reeksen van de 100m schoolslag. De halve finale mocht ze vergeten, voor haar mindere prestatie had ze zelf geen verklaring. "Ik snap het niet, dit is meer dan slecht", sprak ze achteraf bij Sporza. "Ik heb er gewoon geen verklaring voor. Het gevoel was nochtans goed, ook op training liep het. Dit is dan ook heel demotiverend."

MEER OVER Hoofdpunten Olympische Spelen

Meer sportnieuws