© Facebook / Dierenasiel Gent

Kitten van zes weken oud ontsnapt aan trage en pijnlijke dood na barbaarse dierenval

Onbegrijpelijk, dat is het woord dat nog het beste past bij een bericht van het Gentse Dierenasiel op Facebook. De vereniging heeft dit weekend een kitten van amper zes of zeven weken moeten redden uit een dierenval. Door bijzonder stevige lijm was het beestje simpelweg vastgelijmd aan een stuk karton. Dankzij een snelle interventie van het Dierenasiel is het poesje ontsnapt aan een trage en bijzonder pijnlijke dood door uitdroging.

“Met een simpel stuk karton en lijm proberen sommige mensen ongedierte uit de buurt te houden, met uitdroging en dus een trage, pijnlijke dood tot gevolg. Onbegrijpbaar dat er zelfs gelijkaardige, “professionele” varianten in huis-dier-en-tuin-centra worden verkocht. Wie last heeft van muizen of ratten vindt voor amper 10 euro al een val, achteraf kan het beestje verder van huis worden uitgezet. Of, kan indien nodig een ander dier uit de val bevrijd worden”, schrijft het Dierenasiel Gent zelf over de gebeurtenis.

Gelukkig kon het diertje levend gered worden uit de val. “De lijmresten verwijderen zal nog iets langer duren”, klinkt het.

Nu in het nieuws