© Anderlecht

Jonkies van Anderlecht winnen prestigieus jeugdtoernooi

De junioren van RSC Anderlecht hebben zondag in Eindhoven de Otten Cup, een prestigieus toernooi voor voetballers tot 19 jaar, gewonnen. Paars-wit versloeg in de finale de Engelse topclub Manchester United met penalty’s.

RSC Anderlecht speelde na de rode kaart voor Loau meer dan de helft van de wedstrijd met een man minder. De Brusselaars hielden de ‘Red Devils’ ondanks het nummerieke nadeel op 0-0, waardoor strafschoppen moesten bepalen over de titel. In de penaltyreeks toonde doelman Mile Svilar zijn talent. Bij een 8-7 stand in de reeks stopte hij de strafschop van Moutha-Sebtaoui.

Anderlecht won zaterdag in de groepsfase van Red Bull Brasil (3-1) en van het Franse PSG (2-1), maar moest zijn meerdere erkennen in Barcelona (2-0). Als runner-up in poule A plaatsten de jongens van coach Mohamed Ouahbi zich voor de halve finales. Daarin nam paars-wit zondag met 2-1 de maat van de organiserende club PSV. Barcelona moest in de andere halve finale de duimen leggen voor Manchester United (2-1).

Anderlecht schrijft de Otten Cup voor het eerst op zijn palmares.

MEER OVER RSC Anderlecht

Meer voetbalnieuws