© EPA

Doelpunt van jonge Belg helpt promovendus Sparta niet voorbij Ajax

Promovendus Sparta is er op de eerste speeldag in de Eredivisie niet in geslaagd om te stunten tegen vicekampioen Ajax. De Rotterdammers leden in eigen huis een 1-3 nederlaag. Ryan Sanusi maakte zijn eerste doelpunt in de Nederlandse eerste klasse.

Sanusi, een jeugdproduct van Germinal Beerschot, wiste in de achtste minuut het openingsdoelpunt van Davy Klaassen (5.) uit. Sinkgraven (54.) en Cassierra (65.) smeerden Sparta in zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau in zeven seizoenen een nederlaag aan. Behalve middenvelder Sanusi maakte ook spits Loris Brogno de partij vol. Het Belgische duo hielp Sparta vorig seizoen met 22 doelpunten en 18 assists aan de titel in de Jupiler League en bijhorende promotie.

Het AZ van ex-Anderlecht-coach John van den Brom is voor eigen publiek blijven steken op een 2-2 gelijkspel tegen SC Heerenveen, dat twintig minuten met een minder minder moest spelen. Bij de thuisploeg werkte Stijn Wuytens de volledige wedstrijd af. In de 43e minuut kreeg de middenvelder een gele kaart. Stefano Marzo deed bij Heerenveen de wedstrijd uit op de rechtsachter.

Meer sportnieuws