Dit is pas meeleven! Belgische fan wordt helemaal gek bij goud Van Avermaet

Moest u zich nog afvragen of de Olympische Spelen leven in België, dan is daar na de gouden medaille van Greg Van Avermaet in de olympische wegrit zeker en vast verandering in gekomen. Jong en oud stond op de zetel voor Gouden Greg.

Wim Conings/GeHo

De meest euforische beelden kwam misschien wel uit het Amerikaanse Miami, waar onze landgenoot Mikael Bollen uit Maasmechelen momenteel op vakantie is. De sportfanaat volgde vanuit zijn vakantieoord de Spelen op de voet en ging he-le-maal uit de bol toen 'onze Greg' als eerste de finishlijn overschreed.

“Mijn kameraad heeft het gefilmd. Ik wist er niks van, maar zie de grap er wel van in. Toch plezant dat zoveel mensen er plezier aan beleven,” zegt Bollen vanuit de States. Volgens de 38-jarige vakantieganger gaat hij wel meer door zijn dak bij sportevenementen. “Zeker als er Belgen bij betrokken zijn en dan vooral bij voetbal, wielrennen en atletiek. Ik kan me niet meer inhouden. Zo dikwijls wint een Belg nu ook weer niet Olympisch goud.” In het filmpje is tijdens zijn zegeronde doorheen het huis ook te zien hoe hij zijn teen stoot met een pijnlijke blik als slot. “Ja, hij ziet er wat blauw uit. Gestoten aan een stoel. Die stond er anders niet, maar nu dus wel. Ik voel mijn teen wel, maar het gaat wel beter. Komt wel goed. Dat heb ik graag over voor een Belgische gouden medaille.”

Prachtige beelden die aantonen hoe betrokken een fan kan zijn bij de sport - zelfs tot en met het meesprinten op een onzichtbare fiets. Olympisch goud voor supportersbeleving, zouden we die medaille ook nog kunnen claimen?

Meer sportnieuws