© HH

Hoe een moedervlek het leven van Lauren (21) voorgoed veranderde

Terwijl Lauren McFerran uit het Engelse plaatsje Wallasey aan het beslissen was waar ze een nieuwe piercing wilde, merkte ze in de spiegel een moedervlekje op. Ze was amper 20 jaar oud, maar de ontdekking was het begin van een keiharde strijd tegen kanker.

nadb

Lauren ging meteen naar haar huisarts, die de moedervlek op haar oor verwijderde om er testen op uit te voeren. Twee maanden later, in februari 2015, was het bruine vlekje echter teruggegroeid.

Specialisten kwamen tot de conclusie dat het een maligne melanoom was, een kwaadaardige huidtumor. Iets wat Lauren met verstomming sloeg, aangezien ze nooit lang in de zon had gezeten. "Ik was slechts één keer op strandvakantie geweest en ik heb nooit echt liggen zonnen in een strandstoel", zegt ze aan de Daily Mirror.

Strijd

Lauren onderging een operatie om het topje van haar rechteroor te verwijderen. Maar daarmee was het slechte nieuws niet voorbij. Ze kreeg namelijk te horen dat haar lymfeklieren aangetast waren, waardoor ze er twintig moest laten verwijderen in haar nek.

Vier maanden na de operatie, in augustus 2015, merkte Lauren opnieuw een vreemde blauwe plek op in haar nek. De kanker was terug. De enige oplossing was haar volledige oor te laten verwijderen. Met de huid van haar arm en lies herstelden de chirurgen haar kaak zo goed mogelijk. Nadien volgden zes weken radiotherapie.

Diploma

Ondanks de harde tegenslagen slaagde Lauren er vorige maand in om haar diploma van leerkracht te behalen. "Ik liep stage in een basisschool toen mijn oor verwijderd werd", zegt ze aan Sunday People. "Enkele kinderen stelden er vragen over, maar het goeie nieuws is dat mijn gehoor niet echt aangetast is."

Lauren nam ook slechts twee weken ziekteverlof. "Ik denk dat studeren en hard werken een manier geweest is om ermee om te gaan. Natuurlijk vond ik het erg dat mijn oor verwijderd werd, maar ik maak me nu geen zorgen. De leerlingen zijn gefascineerd."

Deze maand krijgt de 21-jarige jongedame een oorprothese. "En daarin mag ik zoveel piercings steken als ik wil", klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws