© SVH

© SVH

© SVH

1 / 3

Straten naar festival afgesloten met politiewagens

De lokale politie was zaterdagavond opvallend aanwezig tijdens Vis-Pop, het gratis festival in de Mechelse binnenstad. Alle straten naar de Haverwerf en de Vismarkt, de twee pleinen waar de podia stonden, waren afgesloten met politiewagens.

Sven Van Haezendonck

Door de terreurdreiging neemt de politie ook in Mechelen extra maatregelen tijdens evenementen deze zomer. Dat viel enkele weken terug al op tijdens de 21 juliviering op de Grote Markt. Toen waren toegangswegen al afgezet met politievoertuigen.

Dat was ook zaterdagavond tijdens Vis-Pop het geval, dat overigens op een geslaagde tiende editie kan terugblikken. “We communiceren normaal niet over terreurmaatregelen, maar we moeten natuurlijk niet flauw doen. Sinds de aanslag in Nice volgen wij de adviezen van het OCAD op en stellen we onze voertuigen hinderend op”, reageert woordvoerder Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek.

Er werden ook merkelijk meer politiemensen ingezet tijdens het evenement, zowel in uniform als in burger. “We proberen onze mensen en middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten om de burger te beschermen”, zegt hoofdinspecteur Van de Sande nog.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio