© BELGA

71e editie Motorcross der Naties vindt in 2017 plaats in Amerikaanse Glen Helen

De Motorcross der Naties wordt volgend jaar op Amerikaanse bodem gereden. De 71e editie van het officieuze wereldkampioenschap voor landenteams vindt dan plaats op het circuit van Glen Helen in de staat Californië. Dat heeft promotor Youthstream zondag aangekondigd in de marge van de Grote Prijs van Zwitserland, de 15e manche van het WK motorcross.

Na Unadilla (1987), Budds Creek (2007) en Lakewood (2010) strijkt de Motorcross der Naties voor de vierde keer in zijn geschiedenis neer in de Verenigde Staten. Voor het eerst is Californië de gaststaat.

Glen Helen vormt op 11 september het decor voor de achttiende en tevens laatste manche van het WK motorcross. Twee weken later staat in het Italiaanse Maggiora de Motorcross der Naties 2016 op het programma.

De Verenigde Staten zijn het meest succesvolle land in de geschiedenis van de Motorcross der Naties. De Amerikanen wonnen 22 keer op 69 edities. Groot-Brittannië ging 16 keer met de zege aan de haal, België was 15 keer laureaat. Vorig jaar verlengde Frankrijk op eigen bodem zijn titel. Ken De Dycker, Jérémy Van Horebeek en Clément Desalle zorgden in 2013 voor de laatste Belgische overwinning.

Meer sportnieuws