© tt

© Photo News

1 / 2

Vermaelen meteen als held onthaald op luchthaven van Rome

Rode Duivel Thomas Vermaelen is afgereisd naar Rome om er medische testen af te leggen bij AS Roma. Dat heeft FC Barcelona zonet bekendgemaakt op Twitter. Als Vermaelen slaagt voor de medische tests, trekt hij na twee jaar de deur van Barcelona achter zich toe. Al behoort een uitleenbeurt met aankoopoptie ook tot de mogelijkheden. Bij aankomst in Roma kreeg Vermaelen meteen een clubsjaal in de handen geduwd, de verdediger poseerde maar al te graag voor de verzamelde pers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De dertigjarige Vermaelen speelt sinds de zomer van 2014 voor FC Barcelona, maar kwam bij de Catalanen - mede door blessureleed - te weinig aan spelen toe. Op het EK in Frankrijk groeide hij na de afwezigheid van onder meer aanvoerder Vincent Kompany en Nicolas Lombaerts uit tot sterkhouder achterin en zo speelde hij zich in de kijker van Roma, dat ook een tip zou gekregen hebben van collega-Rode Duivel Radja Nainggolan, regulator op het middenveld bij de Romeinen.

Als Vermaelen de medische tests succesvol aflegt, lijkt niets nog een transfer naar Italië in de weg te staan. De voormalige aanvoerder van Arsenal ligt in Nou Camp nog tot medio 2019 onder contract, maar Barça liet eerder al weten te willen meewerken aan een transfer, al zou volgens de Spaanse krant AS ook een uitleenbeurt met optie tot aankoop tot de mogelijkheden behoren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws