© AP

Superster Marta dirigeert Braziliaanse vrouwen naar duidelijke zege

De Braziliaanse vrouwen blijven voor samba zorgen op het olympische voetbaltoernooi bij de vrouwen. Terwijl de mannenploeg deze week nog onder de verwachtingen bleef tegen Zuid-Afrika (0-0), wonnen de vrouwen hun tweede groepswedstrijd met duidelijke 5-1 cijfers tegen Zweden. Superster Marta was de dirigent va de zege en scoorde tweemaal.

jtp

Het mooiste doelpunt van de avond kwam echter niet op naam van Marta, maar van haar ploegmaat Cristiane. Die devieerde een lage voorzet van Marta na 24 minuten achter het steunbeen in het Zweedse doel, goed voor de 2-0. Voor Cristiane was het haar 14e goal in een Olympische competitie, een absoluut record.

Net voor halfweg scoorde Marta de 3-0 vanop de stip, tien minuten voor tijd diepte ze de score uit tot 4-0. Beatriz maakte de overwinning nog net iets zoeter met de 5-0 kort voor tijd, Zweden lukte nog de eerredder in de allerlaatste minuut.

Door deze 5-1 zege blijft Brazilië op kop in groep A met 6 op 6 en een doelpuntensaldo van +7. De twee eerste landen in de groep stoten rechtstreeks door naar de volgende ronde.

Meer sportnieuws