© Photo News

Succescoach Kurban Berdyev stapt op bij Anderlecht-killer Rostov

De Russische coach Kurban Berdyev heeft zijn ontslag ingediend bij de Russische vicekampioen FK Rostov, afgelopen week nog te sterk voor RSC Anderlecht in de voorrondes van de Champions League. Dat maakte FK Rostov zondag bekend.

De 63-jarige Berdyev was sinds december 2014 bij Rostov aan de slag en loodste de club vorig seizoen verrassend naar de tweede plaats in Rusland. Daardoor mocht Rostov dit seizoen voor de eerste keer uitkomen in de voorrondes van de Champions League, waarin ze woensdag RSC Anderlecht uitschakelden. Na de 2-2 uit de heenwedstrijd kwamen de Russen met 0-2 winnen in het Astridpark. In de Play-offronde strijden ze met het Nederlandse Ajax voor een plaats in de lucratieve groepsfase op het kampioenenbal. Dimitri Kirichenko is voorlopig aangesteld als interim-coach.

Berdyev is in Rusland de topfavoriet om Leonid Slutsky op te volgen als bondscoach van de nationale ploeg. Bondsvoorzitter Vitaly Mutko, die tevens minister van Sport is, kondigde eerder al aan dat de nieuwe bondscoach voor medio augustus bekendgemaakt zou worden.

Meer sportnieuws