© Facebook - Carri Kessler

Familie en vrienden zijn zo in de war dat mama haar dochter een makkelijkere voornaam geeft

Wat doe je als de naam die je altijd in gedachten had voor je dochter, te moeilijk blijkt voor je familie en vrienden? Zo erg dat ze de naam niet kunnen onthouden, laat staan uitspreken? Dan geef je je dochter toch gewoon een nieuwe naam, dacht de Amerikaanse Carri Kessler.

Carri Kessler en haar echtgenoot dachten dat ze de meest perfecte naam ooit gevonden hadden voor hun kleine meid. Ottilie. “Ik heb een vriendin in het Verenigd Koninkrijk die Ottilie heet, en ik vind het prachtig. Ik hoorde die naam en wist meteen dat ik die ooit wou gebruiken”, vertelt ze aan het Amerikaanse TODAY. Bij de bevalling sloeg hun enthousiasme over de naam echter om in twijfel. “De verpleegster die onze dochter als eerste vasthield, vroeg wat haar naam was. Toen we de naam Ottilie lieten vallen, keek ze ons alleen maar verbaasd aan.”

De verpleegster was niet de enige die het moeilijk had met de naam. De grootmoeder van Carri gaf toe dat ze overal in het huis briefjes moest ophangen om de naam niet te vergeten, en ook vrienden van Carri en haar echtgenoot slaagden er maar niet in de naam te onthouden. Als ze dat wel deden, dan werd de naam steevast fout uitgesproken.

Een nieuwe naam... dankzij de barista

“Het werd zo erg dat het angstzweet me uitbrak wanneerik mijn dochter moest voorstellen aan een vreemde”, gaat Carri haar verhaal verder. Carri kon niet anders dan het onderwerp aankaarten bij haar echtgenoot, en vroeg hem voorzichtig of het ok zou zijn om Ottilies voornaam nog te veranderen. Gelukkig dacht hij er net hetzelfde over, en waren ook andere familieleden meteen gewonnen voor het voorstel. “We hebben dan uren nagedacht over een nieuwe naam. Is ze dit, is ze dat? Ik kreeg bijna het gevoel dat ze alles kon zijn wat maar simpel was. Zolang het me maar geen stress meer bezorgde”, aldus Carri.

Uiteindelijk vroegen de Amerikaanse en haar echtgenoot aan “799.383” mensen om een suggestie, tot een vriendelijke koffieserveerster met een leuke naam op de proppen kwam. En zo werd Ottilie plots Margot. Uiteindelijk vond niemand in de omgeving van Carri en haar echtgenoot het vreemd om een nieuw geboortekaartje te krijgen,met daarop het bericht dat het kleine meisje een nieuwe naam had gekregen. “Mensen zijn zo gefocust op hun eigen leven. Je vertelt dat je je dochter een nieuwe naam hebt gegeven, en het enige wat ze doen is nog een nieuwe selfie op Facebook plaatsen”, besluit ze.

Nu in het nieuws