© BELGA

Antwerp en Cercle Brugge delen de punten na terecht gelijkspel

Voor Royal Antwerp FC begon zondag de queeste naar de ultieme triomf. In het Jan Breydelstadion bond de Great Old vanaf 16 uur de strijd aan met Cercle Brugge in 1B, de hervormde tweede klasse. In een wedstrijd die gelijk opging, kon geen van beide ploegen aan het kortste eind trekken. Antwerp kwam in de eerste helft op voorsprong via Dequévy, maar na een rode kaart en een strafschop zette de thuisploeg de bordjes weer in evenwicht. In de tweede helft werden er geen doelpunten meer gescoord, dus bleef de eindstand steken op een 1-1 gelijkspel.

JoRo, kugu

Net als in de drie voorgaande partijen in 1B eindigde ook Cercle-Brugge-Antwerp op een gelijkspel. Een snedig gestart Antwerp opende vrij vroeg de score, toen Dequévy op aangeven van Buyl van dichtbij kon scoren. Cercle Brugge kwam nadien beter in de match, maar ging pas echt in zijn kansen geloven toen Mamatou N’Diaye tegen een domme maar terechte rode kaart aankeek na een drieste ingreep op Maertens. In numerieke meerderheid stelde de thuisploeg overigens nog voor rust gelijk, toen Dom in de zestienmeter aan het truitje van Bourdin ging hangen. Yagan zette de strafschop feilloos om.

Na de pauze nam vooral Cercle Brugge het initiatief. De kansen voor de thuisploeg bleven echter beperkt. De beste mogelijkheid was nog voor Haroun, die van in de zestienmeter naast besloot. Wat later dwong Yagan doelman Kudimbana tot een zeldzame redding. In de slotfase werd ook Cercle Brugge tot tien herleid na een tweede gele kaart voor aanvoerder Haroun. Antwerp drong nog aan, maar verder dan een vrijschop van Hairemans in het zijnet geraakte de Great Old niet.

Herbeleef hieronder de wedstrijd:

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws