Trump haalt opnieuw uit: “Clinton is een gevaarlijke leugenares”

Republikeins kandidaat Donald Trump haalt opnieuw hard uit naar tegenstander Clinton. Hij noemde haar in een speech “totaal losgeslagen” en stelde openlijk haar mentale gezondheid in vraag: “Ik denk niet dat ze ze nog alle vijf op een rij heeft”. Trump maakte daarbij gebruik van de Democratische achilleshiel: emailgate.

tbo

“De mensen in dit land willen niemand die een kortsluiting kan hebben”, vertelde The Donald tijdens een verkiezingsbijeenkomst in New Hampshire. “Het is een gevaarlijke leugenares. Het is een verschikkelijk, afschuwelijk mens.” “Ze is incompetent, ik kan me zelfs niet voorstellen dat deze vrouw president van de Verenigde Staten mag worden”, klonk het verder in de snikhete zaal.

Clinton werd deze week tijdens een interview met Fox News betrapt op een leugen in Emailgate en kwam zwaar onder vuur te liggen in de Amerikaanse media. Ze verdedigde zich met een “I may have short-circuited the truth”. De Republikeinse presidentskandidaat strooide met het woord ‘kortsluiting’ dit weekend zout in de wonde.

Team Trump hield het niet enkel bij woorden, op zijn Facebookpagina verscheen bovendien een filmpje over Robot Hillary met als titel ‘Is Robot Hillary melding down?’

Donald Trump krijgt steeds meer de wind van voren in zijn eigen partij, die vindt dat hij zich minder moet focussen op controverse en meer op zijn tegenstander. Hij loopt in de peilingen bovendien licht achter op Hillary Clinton.

MEER OVER Presidentsverkiezingen

Nu in het nieuws