© Archief

Droog weer maar tijdelijk zwaarbewolkt

Zondagochtend is het in het centrum en het oosten van het land eerst zonnig, maar de bewolking neemt stilaan toe vanuit het westen. Het blijft droog maar tijdelijk zwaarbewolkt. Op het einde van de namiddag komen er vanaf de kust opnieuw opklaringen. De maxima schommelen tussen 22 en 25 graden. De wind waait matig, aan zee soms vrij krachtig, uit zuidwest tot west, meldt het KMI.

Zondagnacht is het ten zuiden van Samber en Maas bewolkt met kans op een lokale bui. Elders is het meestal droog en wisselend bewolkt. Het blijft zacht, met minima van 13 tot 16 graden. De wind is meestal matig, in het zuiden zwak, uit zuidwest tot west.

Maandag trekt een zwakke storing door het land. Het is meestal zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of motregen. Vanuit het westen komen er geleidelijk opklaringen maar er blijft wel kans op enkele buitjes, zeker in het oosten van het land. Er staat een matige zuidwestenwind, soms vrij krachtig aan de kust, die stilaan ruimt naar het westen. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden.

Van dinsdag tot donderdag stroomt langs de oostelijke flank van een hogedrukgebied over de Oceaan, frisse maritieme polaire lucht naar onze streken. Het is dan ook wisselvallig met opklaringen en wolkenvelden en tussendoor ook enkele lokale buien, vooral op woensdag. In de polaire lucht wordt het niet warmer dan 15 of 16 graden in de Ardennen en 18 of 19 graden in Vlaanderen. De wind waait meestal matig uit noordwestelijke richtingen.

Vrijdag trekken er tijdelijk wolken door het land met mogelijk een spatje regen maar nadien worden de opklaringen breder en wordt ook zachtere lucht naar ons land aangevoerd. De maxima schommelen dan rond 21 of 22 graden.

Zaterdag en zondag zou het vrij mooi worden met maxima rond 23 of 24 graden.