© Hilz, Peter/Hollandse Hoogte

Minder ongevallen op vakantie, maar wel vaker ziek

De Vlaamse toeristen hadden in de maand juli kennelijk minder ongevallen op vakantie (-18 procent), maar werden wel vaker ziek (+15 procent) in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat maakt mobiliteitsorganisatie VAB-Reisbijstand bekend op basis van eigen onderzoek.

VAB-Reisbijstand stelt ook vast dat Turkije aan populariteit inboet als vakantiebestemming: er zijn 36 procent minder medische dossiers. Dat wekt weinig verwondering want de toeristische sector kreeg er flinke klappen na terreuraanslagen en de recente mislukte coup.

Medische problemen

De top 5 van de landen waar de Vlaamse toerist medische problemen had in de voorbije maand juli, waren:

1. Frankrijk: 16 procent

2. Spanje: 9 procent

3. Italië: 6 procent

4. VS: 6 procent

5. Thailand: 5 procent

Technische problemen

Naast gezondheidsproblemen zijn er ook “technische” problemen die toeristen verplichten om een beroep te doen op reisbijstand. Die technische problemen zijn met 4 procent toegenomen. Dat komt vooral door problemen met sleutels die met bijna een kwart, 23 procent, zijn gestegen.

VAB geeft als tip mee om steeds de reservesleutel mee te nemen op vakantie en hem niet in de auto te bewaren. Het is ook goed om je identiteitspapieren en inschrijvingsbewijs van je auto te kopiëren ingeval van sleutelperikelen. Bandenpech kwam dit jaar 3 procent meer voor, omdat steeds minder auto’s een reservewiel hebben.

Het vakantieland met de meeste Vlaamse pechvogels is Frankrijk (47 procent) voor Nederland (13 procent) en Italië (10 procent). Daarna volgen nog Duitsland (9 procent) en Spanje (6 procent).

Nu in het nieuws