© AE

8.600 bezoekers voor Antwerpse Museumnacht

De twaalfde editie van de Museumnacht heeft zaterdag in totaal 8.600 bezoekers naar de 22 deelnemende musea in Antwerpen gelokt. Zij konden tussen 19 en 1 uur niet alleen van de expo’s genieten, maar ook deelnemen aan de vele activiteiten die de musea speciaal voor hen organiseerden.

Zo werd er in het Rubenshuis een dansworkshop ‘lindy hop’ georganiseerd, kon je je eigen bankbiljetten drukken of een vintage fototoestel uitlenen in het Fotomuseum of deelnemen aan een aerobics-sessie in ‘80-stijl in het M HKA. Voorts waren er ook her en der nachtelijke rondleidingen, zomerbars, kinderactiviteiten en concerten.

Om van het ene museum naar het andere te rijden, waren er voor de deelnemers pendelbussen ingelegd. Wie Museumnacht liever met de fiets ontdekte, kon deelnemen aan gegidste fietstochten van 2,5 uur.

In Plein Publiek werd tussen 1 en 4 uur nog een afterparty georganiseerd. Vroeger op de avond konden kinderen zich al uitleven op de Junior-Afterparty in het M HKA. Wie zaterdag niet voldoende tijd had, kan zijn polsbandje nog tot eind augustus inruilen voor een gratis bezoek aan één van de deelnemende musea, als extraatje.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio