© Photo News

Dit gebeurde vannacht in Rio: Belgische trots en wereldrecords

U bent waarschijnlijk niet een hele nacht opgebleven om de Olympische Spelen in Rio te volgen. Geen nood, Sportwereld zet de belangrijkste gebeurtenissen op een rij!

vtvn

Bekijk hier de medaillestand en alle resultaten van de Spelen!

Indrukwekkende Flipkens stunt tegen Venus Williams

Kirsten Flipkens (WTA 62) heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de tweede ronde van het enkeltoernooi op de Olympische Spelen in Rio. Onze landgenote was in haar partij in de eerste ronde na drie slopende sets te sterk voor Venus Williams (WTA 6): 4-6, 6-3 en 7-6 (5). Lees meer.

Dennis Goossens schrijft Belgische turngeschiedenis

Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) is op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zeker van een plaats in de ringenfinale, die op maandag 15 augustus afgewerkt wordt. De 22-jarige gymnast werd derde in de eerste subdivisie. Nadat ook de turners van de tweede en derde divisie hun toestellen afgewerkt hadden, stond hij op de zevende plaats. Enkel de beste acht stoten door naar de eindronde. Lees meer.

Kimberly Buys strandt in halve finales 100m vlinder

© BELGA

Kimberly Buys is er zaterdag op de openingsdag van het olympisch zwemtoernooi op de Spelen in Rio de Janeiro niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 100 meter vlinderslag. Lees meer.

Amerikaanse basketballers starten Spelen met klinkende zege

De Amerikanen zijn zaterdag in Rio de Janeiro op overtuigende wijze aan het olympisch basketbaltoernooi voor mannenteams begonnen. Ze verpletterden China met 119-62 (rust: 59-30). Lees meer.

Hongaarse pakt olympische titel op 400m wissel met wereldrecord

© AP

De Hongaarse Katinka Hosszu heeft zaterdag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro met een wereldrecord (4:26.36) de gouden medaille behaald op de 400 meter wisselslag. Lees meer.

Australisch vrouwenkwartet verovert in wereldrecord goud op 4x100m vrij

Het Australische vrouwenkwartet heeft zaterdag op de Spelen in Rio de olympische titel behaald op de 4x100m vrij. Emma McKeon, Brittany Elmslie en de zussen Bronte en Cate Campbell realiseerden in 3:30.65 een nieuw werelrecord. De Australiërs bleven zo 33 honderdsten onder hun vorige WR. Lees meer.

Meer sportnieuws