© rtr

© pn

© ap

© Photo News

1 / 4

Indrukwekkende Kirsten Flipkens stunt tegen Venus Williams en staat in tweede ronde

Kirsten Flipkens (WTA 62) heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de tweede ronde van het enkeltoernooi op de Olympische Spelen in Rio. Onze landgenote was in haar partij in de eerste ronde na drie slopende sets te sterk voor Venus Williams (WTA 6): 4-6, 6-3 en 7-6 (5).

vtvn

Onder het toeziend oog van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry ging Williams meteen door de opslag van Flipkens. Onze landgenote knokte echter terug tot 4-4, waarna de Amerikaanse met een tussenspurt de eerste set (4-6) binnenhaalde.

In set twee liep Flipkens uit tot 3-0, om uiteindelijk de stand met 6-3 in evenwicht te brengen. Flipkens kwam in de beslissende set 1-4 achter, maar sleepte toch een tiebreak uit de brand. Daarin trok ze met 7/5 aan het langste eind.

Flipkens ontmoet in de tweede ronde Lucie Safarova (WTA 28). De Tsjechische was met 4-6, 6-1 en 6-1 te sterk voor de Italiaanse Karin Knapp (WTA 113).

Eerder op de dag strandde Yanina Wickmayer (WTA 36) in de openingsronde. De Belgische nummer één was niet opgewassen tegen de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 21), het zestiende reekshoofd. Die haalde het met 7-6 (8/6) en 6-1.

Zaterdagavond raakte bekend dat Flipkens samen met Wickmayer in Rio zal aantreden in het dubbeltoernooi. De Belgische tennissters profiteren van het forfait van de Taiwanese Hsieh Su-Wei. Zij paste zaterdag voor het enkelspel en kan samen met haar landgenote Chia-Jung Chuang ook niet aantreden in het dubbelspel. Flipkens en Wickmayer treffen zondag in de eerste ronde de Kazachse tandem Yaroslava Shvedova/Galina Voskoboeva.

Bij de mannen komt achtste reekshoofd David Goffin (ATP 13) zondag in actie tegen de Australiër Sam Groth (ATP 168).

"Kippenvel van de eerste seconde tot de laatste"

"Het was een beetje David tegen Goliath", verklaarde de Kempense na meer dan drie uur tennis tegen het nummer zes van de wereld. "Het was al een droom voor mij om hier aanwezig te zijn op de Spelen", aldus Flipkens. "Ik ben 30 jaar, het was nu of nooit. En nu schakel ik één van de medaillekandidaten uit. Een kampioene als Venus Williams op centre court voor zo'n publiek kloppen, dat was kippenvel van het begin tot het einde."

"Bij 2-3 in de eerste set, toen een slice lukte, koos het publiek mijn kant. Ik ben nog nooit zo gesteund door toeschouwers. Deze wedstrijd is één van de meest memorabele uit mijn carrière en staat op gelijke hoogte met de gewonnen kwartfinale op Wimbledon tegen Kvitova (in 2013, nvdr.). Ik wil nu genieten van dit moment, want morgen volgt er nog een wedstrijd (in het dubbel met Yanina Wickmayer)."

Flipkens kan emoties niet de baas na stuntzege tegen Venus (en maakt tijd voor selfies)

© BELGA

© BELGA

© REUTERS

© REUTERS

© AFP

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© BELGA

1 / 11

Weinigen hadden het verwacht maar Kirsten Flipkens staat in de tweede ronde van het enkeltoernooi op de Olympische Spelen in Rio. Onze landgenote stuntte zich in de eerste ronde in drie slopende sets voorbij Venus Williams, de nummer zes van de wereld. Na afloop kon Flipper haar emoties nauwelijks te baas!

MEER OVER Kirsten Flipkens

Meer sportnieuws