© Photo News

Sleutelbeenbreuk voor Nibali na val, Rodriguez hangt fiets aan de haak

De Italiaanse wielrenner Vincenzo Nibali, die in de finale van de olympische wegwedstrijd in Rio de Janeiro ten val kwam, heeft zijn sleutelbeen gebroken. Dat heeft de Italiaanse bondscoach Davide Cassani bekendgemaakt. Nibali moet verstek geven voor de olympische tijdrit. De Spaanse renner Joaquim Rodriguez van zijn kant heeft meteen na de wedstrijd aangekondigd dat het zijn laatste was.

Nibali kwam op 12 kilometer van de meet ten val in een afdaling. Hij reed toen op kop met Rafal Majka en de Colombiaan Sergio Henao. Die laatste kwam ook ten val en heeft een bekkenbreuk en een borsttrauma opgelopen, zo liet een Colombiaans lid van het IOC weten.

Ook de Australische renner Richie Porte heeft zaterdag bij een val zijn schouderblad gebroken. Dat heeft volgens zijn ploeg BMC onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen. Door de breuk kan ook hij niet meedoen aan de olympische tijdrit.De Brit Geraint Thomas, die ook viel in de afdaling, liet op Twitter weten dat ongedeerd is.

De spraakmakende koers, gewonnen door Greg van Avermaet, werd wat ontsierd door de talrijke valpartijen. “Ook al omdat sommige renners er vol voor gingen en misschien net iets te veel risico’s namen’‘, analyseerde Van Avermaet naderhand.

Net na zijn wedstrijd maakte de Spaanse wielrenner Joaquim Rodriguez bekend dat hij ermee stopt. De renner van Katoesja had eerder al bekendgemaakt dat hij aan het eind van dit seizoen zou stoppen, maar na de race in Brazilië liet hij weten dat hij zijn laatste wedstrijd had gereden. Hij eindigde als vijfde. “Ik ben erg trots op mijn resultaat vandaag. Collega’s dank jullie wel dat jullie mij tot mijn laatste dag de kans hebben gegeven om te vechten’‘, twitterde Rodriguez na afloop. De 37-jarige Spanjaard bouwde in zijn carrière een indrukwekkende erelijst op met ruim veertig profzeges. Hij won negen etappes in de Ronde van Spanje en drie in de Ronde van Frankrijk. Verder schreef hij de Waalse Pijl en de Ronde van Lombardije (twee keer) op zijn naam.

Meer sportnieuws