© BELGA

© Belga

1 / 2

Anderlecht op kop, ook Zulte Waregem en Charleroi foutloos

De ene week is de andere niet. In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week op Moeskroen maakte Anderlecht deze week wél indruk. Kortrijk was het kind van de rekening en werd met 5-1 huiswaarts gestuurd. Terwijl ook Zulte Waregem en Charleroi voorlopig foutloos blijven, gaan bij Moeskroen, Waasland-Beveren en Eupen al de alarmsignalen af.

maj, lgo

De laatste twee seizoenen leken er verbouwingen aan de gang, maar zondag toverde Anderlecht nog eens champagnevoetbal uit zijn wijnkelder. Met dank aan de nieuwe sommeliers van het Park, want met Hanni, Teodorczyk en Chipciu scoorden maar liefst drie nieuwkomers. Dat Kagé de bezoekers uit Kortrijk van op de stip op voorsprong had gebracht, verbleekte uiteindelijk in het niets toen Defour en Sylla de 5-1-fles ontkurkten (lees meer).

AA Gent heeft dan weer zijn eerste driepunter te pakken. Het beukte een hele wedstrijd lang tegen Racing Genk maar het was uiteindelijk wachten tot in het absolute slot vooraleer Perbet het enige doelpunt van de wedstrijd kon scoren. De Buffalo's springen zo naar een vijfde plek, Genk zakt naar plaats acht (lees meer).

Tom De Sutter is terug, en dat zal Westerlo geweten hebben. In de wedstrijd tegen Lokeren schoof de voormalige spits van Anderlecht en Club Brugge de 1-0 tegen de touwen, even later lokte hij een penalty en een rode kaart voor Schuermans uit. Maric zette die (uiteraard) feilloos om, in het slot maakte Bolbat er nog 3-0 van. Lokeren nestelt zich zo op een zesde plaats, Westerlo bengelt voorlopig op een twaalfde plek (lees meer).

Zulte Waregem had genoeg aan goals van Lepoint en Kaya om Waasland-Beveren met 0-2 te kloppen. Het staat met zes op zes op kop, samen met Charleroi. De Waaslanders blijven puntenloos laatste (lees meer).

Ook

Eupen

staat na twee speeldagen nog steeds met lege handen. Een goal van Nicolas Verdier -assist van wie anders dan Tim Matthys- bracht

KV Mechelen

in de eerste helft op rozen, diezelfde Matthys scoorde in de slotfase de 0-2. Sylla had vlak daarvoor de gelijkmaker laten liggen: hij miste een strafschop (

).

De laatste match van de avond was die tussen Standard en Sint-Truiden, en dat in een leeg Sclessin na problemen vorig seizoen met de fans van de Rouches. Die lieten het niet aan hun hart komen en wonnen met 2-0 (lees meer)

Eerder op de avond had Charleroi Moeskroen al met 0-1 verslagen. Vrijdag al was Oostende met 1-0 te sterk voor Club Brugge.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws