© BELGA

Kimberly Buys strandt in halve finales 100m vlinder

Kimberly Buys is er zaterdag op de openingsdag van het olympisch zwemtoernooi op de Spelen in Rio de Janeiro niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 100 meter vlinderslag.

maj

Bekijk hier alle uitslagen en het programma van de Olympische Spelen

In de tweede halvefinalereeks tikte Buys in 58.63 als achtste en laatste aan. Ze realiseerde de op één na traagste chrono van de 16 halvefinalisten. Enkel de beste acht halvefinalisten stoten door naar de finale. Buys had eerder op de dag in de reeksen haar Belgische record aangescherpt tot 57.91. De snelste tijd in de halve finales kwam op naam van de Zweedse Sarah Sjostrom, die met 55.84 een nieuw olympisch record realiseerde.

“Mijn Spelen zijn al geslaagd”

Kimberly Buys straalde nog na haar reeks op de 100 meter vlinderslag in Rio. “Ik had me twee doelen gesteld voor deze Spelen: de halve finales bereiken en mijn persoonlijk record scherper stellen en ik heb beide gehaald”. Buys tikte in de vierde reeks in 57.91 als vijfde aan. Met haar chrono stelde ze haar eigen record gevoelig scherper, ze was bijna een halve seconde sneller dan de 58.36 die ze op 2 augustus 2015 op het WK in het Russische Kazan op de tabellen had gezet.

MEER OVER Antwerpenaars in Rio

Meer sportnieuws