Senioren houden eigen Olympische Spelen: “We gaan winnen!”

De Olympische vlam komt aan in De Veldekens Foto: Dirk Kerstens

Senioren houden eigen Olympische Spelen: “We gaan winnen!”

Print
Berchem -

De aftrap is gegeven. Iedereen is er klaar voor. De komende twee weken nemen de bewoners van zes dienstencentra en verzorgingstehuizen uit Berchem het tegen elkaar op tijdens hun Olympische Spelen.

Katapultschieten, badminton, curling, schermen, wandelen, boccia of fietsen op hometrainers: de bewoners van De Veldekens zien het helemaal zitten. Vrijdag werd in hun dienstencentrum de aftrap gegeven voor twee weken olympisch plezier. Met een heuse openingsceremonie werden alle deelnemers officieel voorgesteld. Nadien brachten enkele lopers de olympische vlam rond van de ene naar de andere locatie. De olympische koorts is aangewakkerd. Of ze getraind hebben? “Telt wandelen naar de Delhaize mee?”, lachen ze.

Olympisch jaar

Het hele gebeuren kadert in het olympisch jaar waar het district Berchem al sinds januari rond werkt. “Alle activiteiten die we organiseren geven we een olympische toets en dat nog tot en met oktober”, zegt Lucie Van Oers van de sportantenne van het district. “Het is een erg leuke samenwerking met onze senioren. Vorig jaar nog organiseerden we een soort Tour de France op hometrainers. De dag waarop de wedstrijd hier passeerde, zijn we dan met zijn allen gaan kijken. En nu werken we dus rond de Olympische Spelen. Het leeft echt onder de bewoners en dat is erg fijn. We hebben in de competitie zowel erg laagdrempelige sporten opgenomen waar ouderen in een rolstoel aan kunnen deelnemen, als sporten voor wie nog goed te been is.”

Op 18 augustus wordt de slotceremonie gehouden. “Het dienstencentrum dat wint, krijgt de beker van Sportiefste Senioren van het jaar 2016. Het is de bedoeling dat het een wisselbeker wordt en dat we volgend jaar een nieuwe competitie lanceren.” Daarnaast worden ook de senioren in de bloemetjes gezet die de grootste afstand hebben bijeengestapt op hun stappenteller. “Het is belangrijk dat we goed bewegen, hé”, knikken de senioren instemmend.

Senioren houden eigen Olympische Spelen: “We gaan winnen!”
George, Rolf en Hugo zien het helemaal zitten. Foto: Dirk Kerstens

Usain Bolt

De winnersmentaliteit zit alvast goed. De strijdvaardigheid spat eraf. De komende dagen moeten ze het opnemen tegen Dienstencentrum De Meere, Huize Berchem, Ten Gaarde, Woonzorgcentrum Sint-Anna en Sint-Maria. “Maar De Veldekens gaan winnen. Dat is echt wel de bedoeling. We zijn er helemaal klaar voor”, lacht Anne Adam (80). “Ik ga meedoen aan de badmintoncompetitie en ik wil ontzettend graag winnen”, zegt Sigrid (74). “Ik heb altijd al graag gesport. Vroeger heb ik zelfs nog gewaterskied. Het is leuk dat ze dit organiseren. Dan bewegen we tenminste.” Ook George (76), Rolf (73) en Hugo (78) zien het helemaal goedkomen. “We gaan aan alle sporten deelnemen”, lachen ze moedig. Of ze sportief zijn? “Nu wel! Ik ben even snel als Usain Bolt”, grapt George. “We mogen dan misschien wel oud zijn, maar we willen bezig blijven. Daarom zijn we blij dat deze competitie wordt georganiseerd. En natuurlijk gaan we winnen! Anders zouden we niet meedoen, hé.”

Senioren houden eigen Olympische Spelen: “We gaan winnen!”
Foto: Dirk Kerstens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio