Koken met Jani: zo maak je een gezonde cheesecake, zonder kaas

Wie Jani kent, weet dat hij van desserts houdt, maar het jammer vindt dat hij er van verdikt. In dit filmpje leert raw food chef Julie hem hoe je een gezonde variatie op de cheesecake maakt. En er komt geen grammetje kaas aan te pas.

JaniTV

Voor de korst:

- Voeg 1.5 kop amandelen, 1 kop cashewnoten, 1/4 kop ahornsiroop bij elkaar in een blender. Kruid met een klein snuifje zout en meng tot een korrelig geheel.

- Vet een taartvorm in met kokosolie en bedek de onderkant met het deeg voor de korst.

Voor de vulling

- Meng 3 koppen cashewnoten, 500gram aardbeien (mét het sluisje), 2 grote scheppen kokosolie en een kopje agavesiroop. Voeg eventueel een klein beetje rode bietensap toe voor de kleur en werk af met een beetje zout.

- Mix dit alles tot een lopende vulling en giet op de kost in de bakvorm.

- Laat afkoelen in de ijskast (als je veel geduld hebt) of in de diepvries (als je honger hebt).

Meer leuke lifestyletips vind je op www.janitv.be

Meer op Janitv.be