Tommorrowland

Ook Frans duo geraakt Tomorrowland binnen, maar met veel minder moeite

Print

Ook deze twee raakten Tomorrowland binnen, met veel minder moeite. Video: Kaltura

Boom - Er is opnieuw een filmpje opgedoken van een duo dat Tomorrowland is kunnen binnendringen. Donderdag nog had de organisatie scherp gereageerd op een filmpje van twee Nederlanders die zich vermomden als veiligheidsagenten en zo binnenwandelden. Deze twee doen veel minder moeite: ze lopen door de bosjes naar het artiestendorp, springen over een hek, en springen nog eens over een hek om op het festivalterrein op te geraken, en sprinten dan de massa in.

De twee Franstalige mannen vertrokken thuis in opperbeste stemming al liftend richting Boom.

   
               
   

In Boom kijken ze gewoon op hun gps waar ze precies de bosjes in moeten duiken om het festivalterrein te bereiken.

   
               
   

Ze lopen een oude tunnel door...

   
               

 

...en komen na vijf minuten wandelen door de bossen aan de achterkant van het artiestendorp aan. Waar ze over het hek springen.
   
               
Als deze vrouw hen aanspreekt antwoorden ze doodleuk dat ze geen artiesten zijn maar inbrekers.
   
               

 

Even zoeken nog naar een rustig plekje om nog eens over het hek te springen...
   
               
En zo bereiken ze via het artiestendorp het festivalterrein, en het feesten begint.
   
               

Zo reageerde Tomorrowland gisteren op het filmpje van twee verkleedde grappenmakers die het festival binnendrongen. "Een festival kan en mag geen hermetisch afgesloten burcht worden", reageert Tomorrowland donderdag. "Alleen vrezen we dat met dit soort nutteloze filmpjes, we er wel toe gedwongen zullen worden."

Dat de twee mannen zijn binnengeraakt zonder de juiste accreditatie of toegangsbewijs noemde Tomorrowland "een zeer vervelende en spijtige zaak", al wist de organisatie naar eigen zeggen dat het kon gebeuren. "Wij, zowel vanuit de organisatie als de verschillende overheden, hebben onze uiterste best gedaan om een realistisch veiligheidsbeleid te voeren en we zijn nog steeds van mening dat we erin geslaagd zijn om een zo veilig mogelijk festival te organiseren", stelt Tomorrowland echter. "Deze actie van twee jongens op zoek naar erkenning doet, volgens ons, ook geen afbreuk aan ons beleid.