© Pascal Van Nuffel

“Gelukkig is het niet in taart beland“

Het zal je maar overkomen. Je zit ’s morgens lekker te ontbijten en smeert nog een boterham met Effi abrikozenconfituur. Wanneer je dan een wormpje op je boterham ziet, is je appetijt meteen verdwenen.

Margo Tilborghs

“Het was toch wel even schrikken”, zegt Pascal Van Nuffel uit Brecht. “In mijn potje confituur zat een worm. Niet echt groot, maar toch groot genoeg om mijn eetlust te stoppen. Het potje had ik de dag voordien geopend om er een appel-abrikozentaart mee af te werken. Gelukkig is het wormpje toen niet in de taart terechtgekomen.” Ook al heeft de houdbaarheidsdatum niets te maken met het wormpje in het potje, toch ging Van Nuffel de datum controleren.

“Het potje was goed tot eind augustus 2017. Het blijft ook een raadsel hoe dit wormpje er in zijn geheel in terecht is gekomen. Worden de vruchten niet geplet vooraleer ze in het potje gaan?” Pascal stuurde meteen een mail naar Unilever, de fabrikant van Effi, voor meer informatie. Die kreeg hij tot op heden nog niet.

Wanneer onze redactie contact opnam met het kwaliteitscentrum van Unilever waren ze nog niet op de hoogte van het voorval. “We zijn behoorlijk geschrokken van dit bericht zegt”, Ruben Monkau van het Quality Equipment Unilever Belgium. “We willen zo snel mogelijk met de consument afspreken en alle nodige informatie verzamelen om een dossier te kunnen opstellen en een diepgaand onderzoek op te starten.”

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio